Op dit moment is er geen expositie in kuS. Kijk in de agenda voor meer info!
Geen toekomstige activiteiten gevonden.

>> agenda

(h)ear - experimental audio research 9
Zaterdag 14 maart 2009

MECHA/ORGA (live electronics)
Antoine Chessex (saxofoon improvisaties)
(h)ear dj

Zaterdag 14 maart a.s. is vanaf 20.00 uur een nieuwe editie van (h)ear. Gast van de avond zal zijn de Griek Yiorgis Sakellariou die onder de naam MECHA/ORGA een elektronische set zal verzorgen. Tevens zal saxofonist en improvisator Antoine Chessex uit Zwitserland optreden. Een jam sessie is niet uitgesloten! De rest van de avond wordt ingevuld door de vertrouwde (h)ear dj. Verwacht een avond gevuld met spannende soundscapes, ambient, veldopnames en uitdagende improvisaties.

Mecha/Orga (Griekenland)
Yiorgis Sakellariou (1976) werkt onder de naam Mecha/Orga. Hij heeft klassiek gitaar en oud gestudeerd. Rond 2001 begon hij zich meer te interesseren in elektronische muziek. Zodoende heeft hij composities gemaakt voor korte films en is hij lid van ESSIM (Hellenic Electroacoustic Composers Association) en KSYME (CCMR: Centre of Contemporary Music Research). Zijn muziek is verder uitgezonden in landen als Spanje, Kroatië, Tjechië, Groot Brittanië en Nederland.
Tijdens zijn live uitvoeringen prefereert hij totale duisternis. Zodoende beleeft de luisteraar een puur en meer intense ervaring met zijn muziek. Hij maakt geen gebruik van een podium waardoor esthetica en afleiding zo minimaal gehouden worden. Het Verder maakt hij vaak gebruik van fieldrecordings.

Antoine Chessex (Zwitzerland, 1980)
Antoine Chessex is een Zwitserse saxofonist, improvisator, componist en muzikant in experimentele muziek. Het uitgaanspunt in zijn werk is het verkennen van de fysieke aspecten van geluid en ruimte. Hij speelt meestal als solo muzikant volledig akoestisch waarin hij middels een circulair ademhalingstechniek drones creëert dat reageert op de fysieke aspecten van de ruimte waarin hij optreed. Daarnaast speelt hij ook wel over versterkers of direct over een PA systeem met gebruik van elektronische (effect)apparaten. In beide gevallen beleeft de luisteraar een intense luisterervaring.
Daarnaast speelt hij ook nog in de band MONNO (Conspiracy records) en heeft hij samengewerkt met muzikanten als Thomas Ankersmit, Lasse Marhaug, Zbigniew Karkowski, C. Spencer Yeh, Chris Corsano, Axel Dörner, Dave Phillips, Hans Koch, Kasper T. Toeplitz, Christian Weber, Clayton Thomas, architect Christian Waldvogel (Globus Cassus) en media artiest Ulrike Gabriel (flow 2002-2003).

(h)ear dj
De (h)ear dj zal zoals altijd confronteren en verrassen in zijn dj set. Wat te verwachten? Laat u verrassen!

(h)ear 9
MECHA/ORGA (live), Antoine Chessex (live), (h)ear dj
14 03 09 open vanaf 20.00 uur, toegang gratis

kuS (kunstencentrum Signe) Willemstraat 91a Heerlen, Nederland
www.kunstencentrumsigne.nl
Voor meer informatie: Mike Kramer
mike@kunstencentrumsigne.nl of 06-30101682

> terug naar boven


Foto's expositie