Op dit moment is er geen expositie in kuS. Kijk in de agenda voor meer info!
Geen toekomstige activiteiten gevonden.

>> agenda

NEXT LEVEL
29.08.09 - 04.10.09

Computerspellen beperken zich niet meer enkel tot de virtuele wereld. Het onderwijs, de dienstverlening en industrie maken gebruik van computersimulatie, educatieve en instructie 'games'. Kunstenaars zoeken naar de nieuwe creatieve mogelijkheden in de twilight zone van de virtuele en echte wereld die de GAMING industrie biedt. Tijdens Cultura Nova gaat kuS op zoek naar de artistieke dimensies van GAMING.

Zelf games maken: voor kinderen en volwassenen staan in kuS enkele computers klaar. Wie ontwerpt het beste spel? Met dank aan Cadac Group.

Mediakunstenaar Dieter Vandoren deed onderzoek naar verschillende mixed reality urban games. In pervasive games wordt een virtuele omgeving aan de materiële wereld toegevoegd. Een overzicht van Killer, het non-technologische studentenspel, tot het immersieve, hoog-technologische, lange-duur Momentum.

Volker Morawe, Tilman Reiff en Leif Rumbke, afgestudeerden aan de Kunsthochschule für Medien (KHM) uit Keulen, presenteren diverse ‘games’ vanuit een kunstzinnig perspectief. Hun objecten getuigen van een kritische houding naar de nieuwe media en tonen de uitwerkingen van deze virtuele machines op de reële wereld.

Game Kit Workshop
Tijdens de expositie 'Next Level' heeft Olaf Val een workshop Game kit -bouwen gegeven in kuS. Meer dan tien kinderen zijn twee dagen in de weer geweest met soldeerbout, printplaten en mini-laptop en hebben een werkende Game-kit gebouwd en leren programmeren. Via deze link kunnen nieuwe spelen worden gedownload op de eigen gemaakte playstation en vind je meer informatie over Olaf Val en de workshop.

Met dank aan het Huis voor de Kunsten Limburg voor cofinanciering.
 
(h)ear 8bit
Op vrijdag 4 september is er een speciale (h)ear-geluidskunstavond in het teken van 8bits muziek. Om 20.00 uur draait  DJ Komophey 8Bit in de PänG galerie van de Nieuwe Nor en om 22.00 uur wordt het programma vervolgt in kuS met optredens van Neurobit en Gijs Gieskes.


Lezen: Homo Ludens van Leonard Huizinga


Kijken: website over gamekunst van Mathias Jansson


Bekijk video's> terug naar boven


Foto's opening


Foto's expositie


Foto's werk