Op dit moment is er geen expositie in kuS. Kijk in de agenda voor meer info!
Geen toekomstige activiteiten gevonden.

>> agenda

(h)ear 8bit
Vrijdag 4 september 2009

 

In het kader van de expositie rondom Gaming georganiseerd door kuS en vertegenwoordigd als onderdeel van Cultura Nova 2009 organiseert (h)ear een avond gewijd aan 8bit gaming sounds en muziek.

Neurobit (NL)
Neurobit is een van de alter ego's van Bas Welling, al enige tijd een vaste waarde in de elektronica scene in Tilburg (Vatican Analog).
Waar hij als Rioteer alles vernietigende breakcore maakt zet hij als Neurobit zijn gameboys in voor de meest abstracte 8-bit soundscapes waar Autechre nog een puntje aan kan zuigen. Kort te omschrijven als experimentele impro soundscapes, drones en noise gemaakt met 8bit, 4bit en LCD consoles.
In 2008 kwam zijn eerste album uit op het Duitse Retinascan label en wellicht mogen we nog veel releases verwachten van deze gameboy crusher.
http://www.myspace.com/neurobit

Gijs Gieskes (NL)
Gijs Gieskes is een veelzijdig en vernieuwend artiest op het gebied van elektronica en muziek. Als muzikant vindt Gieskes aansluiting bij de wereldwijde
Micromusic beweging.
Hij trad onder meer op tijdens het Cross-Linx festival en op podia als Paradiso, 013 en Atak. Tijdens Lowlands 2005 gaf hij een workshop ‘Muziek maken met je
Gameboy’ aan fanatieke festivalbezoekers. De gecircuitbende objecten van Gijs Gieskes zijn kunstvoorwerpen op zich. Zijn gecircuitbende sega’s in combinatie
met de ge-tile-bende spellen die hij hierbij gebruikt geven een totaal nieuwe kijk op game-art.
Naast zijn gecircuitbende objecten bouwt hij ook instrumenten en sequencers, zoals zijn camera-sequencer die gelinkt kan worden aan gameboy muziek.

http://gieskes.nl
http://myspace.com/gieskes

WhoestWood

WhoEstWood aka Evenger stond al op een eerdere editie als dj van meer minimalistiche techno en uitstapjes naar free jazz. Deze avond zal hij jullie echter vanaf 22.00 uur
tussen de live acts door verrassen door gepaste gaming sounds/muziek te draaien.

Komophey
(op locatie in de PänG galerie van Nieuwe Nor vanaf 20.00 uur)
Dj Komophey zal als vertegenwoordiger van de (h)ear 8bit avond onze oren weten te bekoren in de PänG galerie van Nieuwe Nor met 1, 2, .., nee, maar liefst 8bit muziek. Komophey!! Laat u verrassen :)

(h)ear 8bit

Neurobit (live) / Gijs Gieskes (live) / WhoestWood / dj Komophey
04 09 09, toegang gratis met om
20.00 - 22.00 uur dj Komophey in galerie PänG van Nieuwe Nor
(aansluitend live Aux Raus)
22.00 - 24.00 uur Neurobit / Gijs Gieskes / WhoestWood in kuS

kuS (kunstencentrum Signe) Willemstraat 91a Heerlen, Nederland
www.kunstencentrumsigne.nl
Voor meer informatie: Mike Kramer
mike@kunstencentrumsigne.nl of 06-30101682Verder maken we jullie attend op het optreden van componist Jacob Ter Veldhuis.

Jacob TV - Cities change the songs of birds

Componist Jacob Ter Veldhuis brengt met Cities change the songs of birds een filmisch gemonteerd muziektheater-werk over de zelfkant van de Amerikaanse samenleving. Originele soundbytes uit de wereld van daklozen, drugsverslaafden, pooiers, hoeren en gedetineerden.

Jacob ter Veldhuis is één van Nederlands succesvolste hedendaagse componisten en wordt ook wel de Andy Warhol van de muziek genoemd. Zijn ‘hemelse muziek’ ontroert terwijl de rauwe aardse realiteit er in doorsijpelt. Meeslepend multimediaspektakel over overleven op het randje van de samenleving met o.a. rising star harpiste Lavinia Meijer.

Maandag 31 augustus / 20.30 uur / Theater Heerlen / € 12,-

 

 

> terug naar boven


Foto's expositie