Op dit moment is er geen expositie in kuS. Kijk in de agenda voor meer info!
Geen toekomstige activiteiten gevonden.

>> agenda

KULT.TOUR 2009
03.10.09 - 04.10.09

Een grensoverschrijdende kunstmanifestatie ondersteund door Deutsche Bahn en de regionale vervoerders op de treinstations van Aken, Alsdorf, Eschweiler, Herzogenrath en Heerlen van 14.00 tot 18.00 uur.

Heerlen
Geluidskunst van William Engelen en Mike Kramer.
Het speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerde werk van Engelen bestaat uit een concert voor signaalfluiten van treinpersoneel. Het wordt via een 4 of 8 kanaalsgeluidssysteem afgespeeld, zodat een ruimtelijk beeld ontstaat. Engelen werkt voor de realisatie samen met Thomas Rehnert.

Kramers' werk is een compilatie van opnames van gesprekken van treinreizigers, dat in de voetgangerstunnel in een voortdurende loop wordt afgespeeld. Door de verdekte opstelling van het audiosysteem lijkt het alsof je gesprekken afluistert. Zo herinnert Kramer ons fijntjes aan de verregaande aantasting van onze privacy of aan de immer operationele systemen als Echelon.


Met dank aan LA Geluidsverhuur.

Herzogenrath
Pictures to go
Er worden digitale foto’s van de bezoekers genomen en afgedrukt en door 4 kunstenaars ter plaatse bewerkt. De bewerkte foto’s worden vervolgens  gescand en op de wanden van de tentoonstellingsruimte gepresenteerd. De originele foto’s kan de gefotografeerde meenemen. De deelnemende kunstenaars zijn: Viorel Chirea, Barbara geier, Helga Palmisano, Christine Stamer. Deze manifestatie wordt begeleid door de metal band “Darwin”.


Aken
The afternoon travel type performance
Bij de ingang van het station wordt door studenten van de Fachhochschule aachen het dagelijkse reisgedrag door visuele en akoestische signalen verruimd. In de vorm van typografische performances worden woorden en tekst met spontane installaties geënsceneerd. De stroom passanten wordt nieuwsgierig gemaakt en verleid om te ontspannen.


Alsdorf
Unerwarterer aufenthalt
Een collage van tekst, lied, choreografie en muziek willen allemaal hun eigen weg gaan. net aangekomen is er echter een onverwacht oponthoud. nadat het ze door elkaar gehaald zijn en het chagrijn verrookt is, zitten de gestrande reizigers op hun koffers en ieder wacht op zijn eigen wijze op het vervolg van de reis. Deze korte cesuur van de eigenlijke aankomst biedt ruimte voor ontmoetingen, die anders nooit plaats gevonden hadden, voor grote vragen als waarom en waarheen, maar ook voor muziek en zang.

Eschweiler
Beelden om te zien en te voelen
Beeldende kunst van slechtziende kunstenares Ingeburg Aigner. Bezoekers
kunnen geblindoekt de voelkunst betasten. Deze bijzondere atmosfeer wordt
met live gitaar muziek omlijst.

> terug naar boven


Foto's expositie


Foto's werk