Op dit moment is er geen expositie in kuS. Kijk in de agenda voor meer info!
Geen toekomstige activiteiten gevonden.

>> agenda

(h)ear - experimental audio research 12


Edward Ka-Spel  / The Silverman
Jeudi Pop
(h)ear dj


De twaalde editie van (h)ear beloofd een spetterende afsluiter van het jaar te worden. Als gasten hebben we niemand minder dan Edward Ka-Spel / The Silverman, beiden kernleden van The Legendary Pink Dots wat dit jaar hun 30 jarig jubileum viert. Zij zullen een live electronica show spelen.
Vanuit Berlijn zal Jeudi Pop (Anne Cecile Rouxel / Rinus van Alebeek) komen afreizen. Verwacht van hun een mix van musique concrète en electropunkpopelectronics.
Voor alle verdere invulling zal de (h)ear dj in zijn archief duiken. Wellicht komen daar de nodige verrassingen uit!


open 20.30 - start 21.00 - gratis entree

Edward Ka-Spel (UK)

Edward Ka-Spel heeft inmiddels een trouwe internationale fanbase weten te verwerven met zijn donkere, psychedelishe-folk melodiën en scherpzinnige teksten. Eerst als raadselachtige en productieve oprichter en lead zanger van de in London en Nederland gevestigde band the Legendary Pink Dots en daarna als solo artiest en performer. Ka-Spel wordt gezien als een genie op het grensvlak van waanzin. Sinds de oprichting van the Legendary Pink Dots' in 1979 wist Ka-Spel een ware mythe om zijn persoonlijkheid te creëren, vergelijkbaar met de status als die van Current 93 of Psychic TV. Bijgevolg heeft hij zich vele pseudoniemen aangemeten zoals the Prophet Qa'Sepel en D'Archangel, waardoor zijn toch al hoge frequentie van het uitbrengen van releases nog moeilijker in kaart te brengen zijn.
Phil Knight a.k.a. The Silverman is Phils voornaamste pseudoniem. Samen met Edward is hij een van de kernleden van The Legendary Pink Dots waarin hij keyboards speelt en electronica verzorgt. Niet alleen zijn zijn credits te vinden op vele LPD uitgaven. Zo heeft hij onder de naam The Silverman inmiddels ook een respectabele discografie gerealiseerd.

Jeudi Pop (Ger)

Jeudi Pop (Anne Cecile Rouxel / Rinus van Alebeek) brengt een combinatie van musique concrète en electropunkpop. Het lijkt een rare combinatie van twee uiteenlopende genre´s, maar in hun geval is niets minder waar. Voor diegene die nauw luistert zal ontdekken dat Jeudi Pop net die aspecten van experimentele muziek samenbrengt die ooit te vinden waren in muziek als die van Luc Ferrari: ambiente opnamen, melodieën, stemmen en atmospherische composities. Jeudi Pop ziet zichzelf dan ook als een continuering van Luc Ferrari's werk, met andere klanklandschappen en verschillende panorama´s, maar met eenzelfde warmte.

(h)ear dj

Laat u verrassen!

(h)ear #12
Edward Ka-Spel/The Silverman (live), Jeudi Pop (live), (h)ear dj
11 12 09 - open 20.30 - aanvang 21.00 - toegang gratis

> terug naar boven


Foto's expositie