Op dit moment is er geen expositie in kuS. Kijk in de agenda voor meer info!
Geen toekomstige activiteiten gevonden.

>> agenda

(h)ear - experimental audio research 13

MECHA/ORGA (GR)
Pauwel de Buck (B)
(h)ear dj

Voor de tweede maal in een jaar presenteert (h)ear MECHA/ORGA. De bezieler hiervan, Yiorgis Sakellariou, zal zich bedienen van field recordings uit verrassende omgevingen. Met hem, maar ook solo zal tevens Pauwel de Buck zijn visie presenteren door zijn bijzondere kijk (gehoor) op stedelijk geluid. Verwacht twee maal solo en een duet, m.a.w. drie verschillende benaderingen van soundscapes!
 

MECHA/ORGA
Mecha/Orga is het project en artiestennaam van Yiorgis Sakellariou. Sinds 2003 heeft hij 2 CD's en 5 CDR's uitgebracht en heeft hij zich live gepresenteerd in landen als Griekenland, Nederland, Engeland, Frankrijk, België, Duitsland, Rusland en Zwitzerland. Mecha/Orga’s performances zijn voornamelijk gebasseerd op zogeheten field recordings (veldopnamen van passerende treinen tot watervallen en ijskast drones tot woestijnwinden) welk in real-time gefilterd en gemixed worden met gebruik van software en met een compleet fenomenologische benadering.

Yiorgis Sakellariou is betrokken bij de hedendaagse en experimentele muziekscene in Griekenland mede door zijn werk met zijn CDR label 'Echo Music'. Hij is tevens lid van het Centre Of Contemporary Music Research en het Hellenic Electroacoustic Composers Association en schrijft artikelen over muziek.

http://www.mecha-orga.com
http://www.discogs.com/artist/Mecha%2FOrga

Pauwel de Buck

Pauwel de buck (°1986) is een geluidskunstenaar, leeft en werkt in Gent, België. Zijn klankwerken werden reeds gepresenteerd in installaties als ook in performances. Hij ontrekt locatie gebonden klankopnames uit urbane omgevingen om het klankbeeld van deze plaatsen later te reconstrueren interpreteren en manipuleren. Zijn compositie methodes zijn zowel tijdsgebonden als sculpuraal en ruimtelijk. Het uiteindelijke resultaat bevind zich tussen concrete geluidsomgevingen en abstract klinkende situaties.
Pauwel de Buck participeerde in verschillende residenties, presenteerde zijn werk in Belgie, Nederland,  Duitsland en de VS. hij maakt ook verschillende soundtracks en releast zijn debuut op het Entracte label begin 2010.

http://pauweldebuck.yolasite.com
http://www.myspace.com/pauweldebuck

 

 


(h)ear dj
Just listen!


(h)ear #13
MECHA/ORGA (live), Pauwel de Buck (live), (h)ear dj
23 01 10 - open 20.30 - aanvang 21.00 - toegang gratis!

> terug naar boven


Foto's expositie