Op dit moment is er geen expositie in kuS. Kijk in de agenda voor meer info!
Geen toekomstige activiteiten gevonden.

>> agenda

(h)ear - experimental audio research 14

Stelios Manousakis (GRE)
Whoest (NL)
dj Evenger
(h)ear dj27 03 10 - open 20.30 - aanvang 21.00 - toegang gratis!

Deze editie is waarschijnlijk de meest uiteenlopende sinds de start van (h)ear twee jaar geleden. Aan de ene kant zal de hoogopgeleide en sonisch zeer vaardige Stelios Manousakis uit Griekenland een live audio ervaring presenteren onder de naam 'Fantasia on a Single Number'. Verwacht een zeer complex amalgaam van geluiden, gecombineerd en uitgevoerd volgens zijn zelfontwikkelde software. Tevens treedt 'lokale held' WhoEst op. Hij zal zijn mede Heerlenaren verrassen met een bijzondere kijk op experimentele ambient welk te horen is op zijn meest recente album 'Startracking'. DJ Evenger en de (h)ear dj zijn alvast verheugd alle resterende sonische fragmenten aan elkaar te lijmen.


Stelios Manousakis (GRE) presents 'Fantasia on a Single Number'.
Stelios Manousakis’ solo live electronisch project doelt op een versmelting van verschillende vocabulaires en benaderingen van verschillende, vaak botsende bereiken van electronische muziek: noise en no-input muziek met electro akoestische composities met vuige underground tekno. [Duur: 20–25 minuten]

Fantasia on a Single Number is zowel een live-set als een open compositie welk zijn complete vorm behaald tijdens live performances. Het stuk is geschreven voor live-electronische instrumenten, ontworpen als  een complex dynamische sonisch systeem waarvan de rauwe kracht de performer leidt naar een staat van evenwicht, schommelingen, chaotisch gedrag, extreem geluid en hardheid maar ook rust. Het is gebasseerd op digitale feedback welk op gang wordt gebracht door een enkel getal waarbij de machine (lees computer) een intense stroom aan uitbarstingen, ritmes, turbulentie, drones en resonantie teweeg brengt. Er wordt enkel gebruik gemaakt van real-time manipulaties binnen het synthetische veld.

Stelios Manousakis is een componist, performer, onderzoeker en sound designer. In deze hoedanigheden streeft hij naar ontwikkelingen van een nieuwe muzikale taal waarbij algorithmische finesse versmelt met de expressiviteit van improvisatie. Hij componeert voornamelijk elektronische, elektro akoestische en elektro instrumentale muziek met gebruik van zelfontwikkelde software. Eén van zijn ontwerpen is toegekend aan de International Gaudeamus Composition Competition 2007 in Nederland. Naast zijn solo werk is hij tevens medeoprichter van de elektro-instrumentale groupen/ensembles 'Computer Aided Breathing' en 'SelectInput' en werkt hij vaak samen met vocaliste Stephanie Pan. Stelios studeerde accordeon, piano, muziek theorie en linguistiek in Griekenland en ontving een Master's Degree aan het Instituut voor Sonologie in Nederland. http://www.modularbrains.net

WhoEst (NL)
Al 25 jaar verkent Sjon Mobers (1961) aka King Mobe diverse disciplines in de wereld van de artistieke expressie, van muzikaal en abstract expressionistische werk tot meer toegepaste grafische vormgeving.
Van 2002 tot 2008 is Mobe vooral actief als gastheer van het inmiddels ter ziele gegane "SoundDish Radio" en de underground DJ Sessies "
CU@KMS" in Amstenrade.

Mobe heeft zich sinds het begin van dit millennium vooral de kunst van het feesten in al zijn facetten eigen gemaakt en verkent als lid Van WhoEst(live) samen met DJ EvenGer en DJ Eterno  de grenzen van uiteenlopende muziekstijlen. Hij is vooral verantwoordelijk voor de digitale 'antimixes' van het drietal. Deze remixen zijn ook te beluisteren via www.mySpace.com/notafraidtocopy en www.reverbnation.com/kingmobe.
Naast zijn activiteiten als vormgever experimenteert hij ook graag met digitaal geluid en produceerde hij eind vorige jaar en begin dit jaar twee albums, "Fragile on the Inside" (Drum & Bass) en "Startracking", een meer experimenteel album met overwegend Ambient tracks. Naar aanleiding van dit laatste werk brengt hij in KUS een digitale (semi)live set ten gehore.

DJ  Evenger
DJ Evenger aka WhoEstWood gaat niet voor één stijl muziek, houdt van het experiment. Hij maakt deel uit van het trio WhoEst (live) de antimixers, samen met E-terno en King Mobe, dat hun oorsprong heeft op de roemruchtige KMS avonden in het limburgse Armstenrade. Zijn set op deze avond zal een mix worden van verschillende stijlen muziek, van jazz tot techno, van ambient tot tekno, van experimenteel tot minimal. Met andere woorden het zal een verrassing worden wat hij op deze avond ten gehore zal brengen, en zeker bij (h)ear waar hij zijn vrije loop zeker zal laten gaan.
Diversiteit is belangrijk in zijn werk als WhoEstWood (hout vormgeving -
www.myspace/whoestwood). Zo dus ook in de muziek, iets wat in zijn optiek in de wereld om ons heen steeds meer vergeten word. "Ik draai al zo'n 9 á 10 jaar als dj, en muziek laat mij steeds weer ontdekken en verrassen". En juist datgene is wat hij aan zijn medemens wil meegeven.

(h)ear dj
Surprise set.


(h)ear #14
Stelios Manousakis (live), WhoEst (live), dj Evenger, (h)ear dj
27 03 10 - open 20.30 - start 21.00 - gratis entree

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
(h)ear agenda (onder voorbehoud)
24 april - Timo van Luijk / Kris Vanderstraeten
28 mei - Aki Onda, Mike Kramer
1 juli - Harold Schellinx, Kaspar König
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
> terug naar boven


Foto's expositie