Op dit moment is er geen expositie in kuS. Kijk in de agenda voor meer info!
Geen toekomstige activiteiten gevonden.

>> agenda

(h)ear - experimental audio research 16
donderdag 1 juli 2010, 20.30 uur in kuS

Het tweede seizoen voor (h)ear word afgesloten met een bijzondere avond geheel in het teken van geluidsperformances. HAROLD SCHELLINX / JEAN-JACQUES DUERINCKX zullen hun befaamde 'A Table!, car ça sonne' opvoeren. KASPAR KONIG zal met 'via the perfect pitch 2018Hz!' de bezoekers een nieuwe wereld aanreiken. Voor de liefhebbers van onvervalste noise zal VULVAX / S.N.O.T. u allen confronteren en uitdagen. En gezien het feit dat 1 juli een rustdag is voor de voetballiefhebbers onder u reden genoeg om even af te schakelen tijdens deze geluidsperformanceavond!

A Table! - Harold Schellinx / Jean-Jacques Duerinckx
Perform: 'A Spoerri Table!'
Onderweg naar het Avantgarde Festival in het Duitse Schiphorst pakt het Belgisch/Frans/Nederlandse duo "A Table!" hun elektrieke Spoerri keukentafel even uit voor (h)ear in Heerlen, en neemt eraan plaats voor een onvervalst stukje absurdistisch muziektheater, ongrijpbaar en onevenaarbaar daar waar het telt, tussen kunst en kitsch. Voor het oor, voor het oog, voor het hoofd.
http://spoerri.soundblog.net

Met: Jean-Jacques Duerinckx (B), een neusje van de zalm in de wondere wereld van de vrije improvisatie, speelde al met vrijwel iedereen overal samen, op de bühne en op de plaat, ondermeer voor John Zorn's Tzadik label.
Harold Schellinx (NL/F) deed ooit vroeger in de ruige vroeg tachtiger jaren van de vorige eeuw al aan performances en platen met artiesten verschillend als Rob Scholte en Art Bears zangeres Dagmar Krause. Hij volgde sindsdien een eigenzinnig en grillig pad, waarlangs er zoveel gebeurde, gebeurt en nog gebeuren gaat, dat hij het ook zelf allemaal maar ternauwernood kan bijbenen. Gelukkig is het meeste blijvend te vinden in zijn virtuele geheugen, op
http://harsmedia.com

Kaspar Konig (NL/D)
Performs: 'via the perfect pitch 2018Hz!'
Kaspar König is een laboratorium kunstenaar die de luisteraar meestal in een vers experiment meeneemt en een zo ongekend geluidsgebied verovert. Dit keer neemt hij enkele zelfgebouwde en gehackte instrumenten mee om een show te maken. Zijn bekendste werken zijn: 'De Gitaarfiets', 'My room is my instrument' en 'De Audioshaver'.
Kaspar is tevens initiator van het befaamde ARM (Artspace Rondeel Maastricht) waar hij als een belangrijke schakel fungeert tussen de al bestaande culturele initiatieven en als organisator/curator ook in staat is verschillende disciplines zonder moeite met elkaar in dialoog te brengen.
http://www.kasparkoenig.com

Vulvax / S.N.O.T. (NL)
Perform: a harsh noise set
Vulvax (Lorna Buckley) & S.N.O.T is een junk electronica formatie van 2 personen, opgericht in 2007. Zij vonden hun basis in de kraakscene en DIY tape scene. Met brute kracht in hun hart, een ranzig vervormde beat in hun ziel en een startsleutel in hun handen brengen ze een onvervalste en recht toe recht aan mix van trash-noise en shit-core. Los van conventies en modegrillen zijn ze geslaagd in het creeëren van een eigen identiteit. Zie het als 'the missing link' tussen Slayer, Kool & the Gang, een stoned Armand en Abba.
Interview met Vulvax:
http://www.mangenerated.com/blog/?p=831
www.myspace.com/qqqvulvax

(h)ear dj
Plays your all time favorites!


(h)ear #16
A Table! (live), Kaspar König (live), Vulvax / S.N.O.T. (live), (h)ear dj
01 07 10 - open 20.30 - aanvang 21.00 - toegang op basis van vrije gave

> terug naar boven


Foto's expositie