Op dit moment is er geen expositie in kuS. Kijk in de agenda voor meer info!
Geen toekomstige activiteiten gevonden.

>> agenda

Metal Heart: Sturm und Drang
26.08.11 - 25.09.11 
Opening: vrijdag 26 augustus, 20:00 uur in kuS

Cultura Nova expo van curator / kunstenaar Arno Coenen

De jonge Goethe schreeuwde in de 18e eeuw om aandacht in zijn literaire werken. Aandacht om verandering. Aandacht voor het ongenoegen van de jeugd met de tijd waarin ze leefden en aandacht voor wat ook in het Nederlands “Weltschmerz” heet. De Franse Revolutie begon al een beetje te borrelen, de Verlichtingsdenkers hadden hun piketpalen al uitgezet. Het was een tijd die wordt aangeduid als Sturm und Drang.

De Nederlandse kunstenaar  en tentoonstellingsmaker Arno Coenen weet daar wel raad mee. De multimediale kunstenaar en zelfbenoemde “Volkskunstenaar” ziet parallen met deze periode en de metal scene. Dat laat hij zien in een door hem samengestelde groepstentoonstelling: Sturm und Drang die vanaf 26 augustus is te zien in kuS.
Sturm und Drang maakt deel uit van een serie exposities die de afgelopen jaren werden georganiseerd onder de naam Metal Heart. De serie laat uitdrukkingen in woord, beeld en geluid zien en horen uit de metal scene en in relatie gebracht met de – om maar eens een ander onvertaalbaar Duits woord te gebruiken – “Zeitgeist”.  

Net als in Goethe’s tijden is er nu ook sprake van een periode waar zelfverheerlijking en zelfhaat, maatschappelijk en politiek ongenoegen en hedonisme hand in hand gaan.  Luister bijvoorbeeld eens naar Heavy Metal, die zijn vormgeving direct ontleent aan de simpel maar heftige beeldtaal die we graag associëren met geweld en ontevredenheid.

Met Sturm und Drang wordt er een directe link met de lokale Metal scene gelegd.  kuS bied tijdens de tentoonstelling een podium voor metal bands en acts uit de omgeving.


Deelnemende kunstenaars:

bredewoldandkristensen
Alexander Kroner
Arno Coenen / Eurotrash Brewery
Jean Michel van Braak
Bloedworst (voorheen Antistrot)
Royalsteez
Jan Poppenhagen
Martin C. de Waal en Martina Prins
Niels Shoe Meulman
Turbotrasher
Chaometric

Voor meer informatie over Metal Heart zie www.metalheart.nl

> terug naar boven


Foto's opening


Foto's expositie