Op dit moment is er geen expositie in kuS. Kijk in de agenda voor meer info!
Geen toekomstige activiteiten gevonden.

>> agenda

(h)ear - experimental audio research

(h)ear i.s.m. SCHUNCK* presenteren:

Gabriel Paiuk
Jason Kahn
Greg Haines

In samenwerking met (h)ear spelen op zaterdag 26 mei drie geluidskunstenaars in SCHUNCK*. Gabriel Paiuk (AR) en Jason Kahn (USA) brengen als duo een gewaagde portie experiment met onverwachte muzikale expressies ten gehore. Waarna de Britse minimal componist Greg Haines uw oren verwent met bloedstollende muziek die u zal meevoeren naar een prachtig klankenlandschap.

Gabriel Paiuk
Gabriel Paiuk (AR, 1975) is componist en pianist. Zijn werken zijn o.a. gespeeld door (en met) Slagwerk Den Haag, ASKO ensemble, Kwartludium, Kammerensemble
Neue Musik Berlin en het Keith Rowe Electroacoustic Ensemble. Tevens heeft hij samengewerkt met het Instituut voor Sonologie (Den Haag), waar hij momenteel als resident een Master of Arts opleiding volgt. Daarnaast heeft hij gespeeld tijdens de 'Gaudeamus Muziekweek' in het Muziekgebouw aan 't IJ te Amsterdam, waarmee hij in 2006 de Gaudeamus Prize heeft gewonnen.
Als pianist/componist heeft hij een uitzonderlijke benadering voor aanvullende muzikale technieken ontwikkeld, waaronder het gebruik van prepared piano.
Daarmee heeft hij compositorisch zijn terrein naar dans en theater, maar ook sound design verbreed.
http://gabrielpaiuk.com/GabrielPaiuk.html

Jason Kahn
Jason Kahn (USA, 1960) is percussionist, muzikant, geluidskunstenaar en beeldend kunstenaar. Hij maakt composities, installaties, geluidsstukken voor film,
dans en radio.., en speelt percussie en elektronica. Zijn audio werk komt voort uit een mix van akoestische en elektronische geluidsbronnen, met minimale percussie, laptop of analoge synthesizer. In de afgelopen jaren maakte hij ook verschillende geluidsinstallaties, met behulp van veldopnames en geluidsgolven als concrete vormen. Hij treedt zowel solo als samen op met musici als Steve Roden, Günter Müller en Kevin Drumm. Hij gaf concerten in Japan, Europa, Australië, Noord-en Zuid-Amerika, Turkije, Israël en Rusland, enz... Verder was hij was oprichter van het experimentele label Cut (1997-2008). Jason Kahn bracht samen met Gabriel Paiuk de albums 'Breathings' en 'Interrupcion' uit.
www.jasonkahn.net

Greg Haines
Greg Haines (UK) is muzikant en componist. In zijn jonge bracht een enthousiaste muziekleraar Haines in contact met de werken van minimalisten als Steve
Reich, Gavin Bryars en Philip Glass, die een sterke invloed hadden op zijn muzikale traject. Greg ontwikkelde zijn pianospel, en uiteindelijk ook cellobeheersing, met de wens zijn interesse voor de minimale textuur en subtiliteit in muziek voort te zetten. Kort hierna ontdekt hij ook het werk van Arvo Pärt, waarmee hij zijn grootste inspirator tot nu toe gevonden heeft. Sinds 2008 schreef hij regelmatig muziek voor dans waaronder voor choreografen als Meg Stuart, Ina Christel Johannessen, collectief MD en in februari 2012 voor eigentijds Ballet choreograaf David Dawson, de Holland Symfonia en het Nationale Ballet. Greg toerde door Europa, Japan, Australië en de VS.
Over zijn solo debuut werd het volgende geschreven: "Dit is muziek om je hart en ziel door te laten omarmen. Word tegelijk opgewarmd en bedroefd door zijn
traag ontvouwen schoonheid en genade. Dit is een van de meest luxueuze en emotioneel rijke debuut albums die u waarschijnlijk zult tegenkomen."
http://greghaines.wordpress.com

Datum: 26 mei
Locatie: SCHUNCK* Filmzaal, Bongerd 18, 6411 JM Heerlen
Tijd: 14.00 - 16.00
Entree: 7,50 euro
Reserveringen: SCHUNCK* balie + 045-5772200
http://www.schunck.nl/1034/agenda/hear-at-schunck-gabriel-paiuk-jason-kahn-en-greg-haines/_item/8638

Info: www.h-ear.org
> terug naar boven


Foto's expositie