Op dit moment is er geen expositie in kuS. Kijk in de agenda voor meer info!
Geen toekomstige activiteiten gevonden.

>> agenda

(h)ear - experimental audio research

(h)ear zal een aantal activiteiten presenteren tijdens de KunstTour 2012


'pauzelandschap – vorm en akoestiek'
'Pauzelandschap – vorm en akoestiek' is de studieopdracht van 6 studenten van de Academie van Bouwkunst Maastricht. De opdracht was om een ontwerp te maken voor een tijdelijk hedendaags muziekpaviljoen of muziekfollie / klankkast welk een praktische functie moet invullen ten behoeve van muziekuitvoeringen en geluidsbeleving. Daarbij rekening houdend met gegevens als materialiteit, vorm en functionaliteit en vraagstukken als o.a “Hoe om te gaan met omgevingsgeluid” en “Moet geluid worden versterkt, verminderd of getransformeerd?”, “Over wat voor een geluid hebben we het?” “Heeft dit kwaliteit of is dit storende witte ruis?” Voor de locatie was het voormalige terrein van Sphinx in Maastricht het uitgangspunt.Deze studies zullen op alle dagen tijdens de KunstTour in de Royal Mosa te zien zijn.

(h)ear presenteert een concert van Simon Scott
Simon Scott is een geluidskunstenaar en multi-instrumentalist uit Cambridge, Engeland, van waaruit hij zijn label KESH Music runt. Binnen zijn werk verkent hij een fusie van digitale geluidsmanipulatie met melodische en organische texturen geïnspireerd door zijn interesse in klankecologie, menselijke waarneming, muziektechnologie en fotografie. Zijn composities zijn vertegenwoordigd in o.a internationale films, muziekfestivals en digitale multimedia projecten. Simon’s Soundcloud pagina:
http://soundcloud.com/simon-scott

Het concert van Simon Scott zal plaatsvinden op de bovenverdieping van Royal Mosa op zondag 27 mei om 16.00 uur. De entree is gratis!
www.simonscott.org

'the beauty of the intangible' door Mike Kramer
Tijdens de Kunsttour 2012 zal Mike Kramer nieuw werk tonen. Begin jaren ’90 begon hij als lichtkunstenaar maar heeft zich geleidelijk geëvolueerd naar het maken en uitvoeren van geluidskunst. Voor zijn nieuw werk is gekozen voor een fusie tussen beide media waarbij de bezoeker ongemerkt onderdeel zal zijn bij de totstandkoming van het werk wat gepresenteerd zal worden op de bovenverdieping van Royal Mosa.
Mike Kramer is naast (geluids)kunstenaar ook werkzaam als artistiek leider bij stichting (h)ear wat zich bezigt met het presenteren van klankkunst en experimentele muziek, zowel zelfstandig als ook in dialoog met andere kunstdisciplines. In de relatief korte periode van vier jaar heeft (h)ear zo’n 130 klankkunstenaars gepresenteerd en zorgt voor een broodnodige uitvalsbasis voor artiesten die zich bewegen binnen het genre van klank en auditief experiment. www.h-ear.org

Locatie: Koninklijke Mosa, Meerssenerweg 358, Maastricht
http://www.kunsttour.com/2012/02/05/hear-in-royal-mosa/
> terug naar boven


Foto's expositie