Op dit moment is er geen expositie in kuS. Kijk in de agenda voor meer info!
Geen toekomstige activiteiten gevonden.

>> agenda

(h)ear 37 - experimental audio research

Olivia Pils a.k.a. FAKE mistress
Margriet Kicks-Ass


Wie heeft ooit gezegd dat klankkunst enkel bedreven wordt door mannen? Om dit cliché uit de wereld te helpen zullen Olivia Pils en Margriet Kicks-ass u komende zaterdag 8 september overtuigen van hun performance kwaliteiten. Het zal broeien en borrelen, maar verwacht ook een flinke portie entertainment. Voor en na vertonen we ook nog een paar korte art movies.


Olivia Pils a.k.a. FAKE mistress (D)
FAKE Meesteres debuteerde in 2002 op het podium als zangeres van de dadaïstische performance group THE FAKE MASTERS, in de oorspronkelijke Cabaret Voltaire in Zürich. Als solo performer gebruikt FAKE mistress haar klassiek geschoolde stem om de waaier van emoties die kan worden uitgedrukt te verkennen, gaande van harmonisch tot groteske. De muziek is een mix van samples van field-recordings en cut-outs van klassiek orkestmuziek, muzikale beelden van fragmenten van films, emoties en verhalen die worden omgezet naar een soort van moderne symfonie. Ze heeft opgetreden in Shanghai, Londen, Beijing, Praag en Parijs. Op haar eerste solo-cd 'Arie Antique' verteld zij over zes vrouwelijke karakters van de Griekse geschiedenis: Antigone, Medea, Kassandra, Helena, Elektra en Penelope. De tweede CD met zeefdrukboekje 'Great True Crime Stories' met illustraties werd uitgebracht in mei 2012 en is het muzikale portret van zeven beroemde vrouwen moordenaars. Zij zal een geïmproviseerde live versie van deze laatste release van lawaai-pop-nummers spelen (h)ear.
www.fake-mistress.de


Margriet Kicks-Ass (NL)
Margriet Kicks-Ass presenteert 'De Plonsbak'
'De Plonsbak' is een auditief alsook een visueel te volgen performance. Met de onderwater set-up 'De Plonsbak' komt een flink deel van het auditieve spectrum voorbij. Met behulp van kale frequenties wordt het water letterlijk in beweging gebracht en door een onderwatermicrofoon hoorbaar gemaakt. Door objecten toe te voegen tijdens deze natte dans en de basisfrequenties te veranderen, ontstaat er een compositie die live te zien en te horen is.

Margriet Kicks-Ass heeft een opleiding gevolgd aan de kunstacademie Tilburg en de faculteit Sound & Image aan het conservatorium in Den Haag. Zij bouwde veel (geluids)installaties die op diverse festivals te zien zijn geweest. Zij speelde op o.a. Toon Festival, Extrapool, Stubnitz en Robodock Festival.
http://margrietkicks-ass.nl


Open: 20.30
Entree: 5,00 euro
Reserveringen:
info@h-ear.org

Locatie:
Kunstencentrum Signe
Willemstraat 91a, Heerlen, NL
www.h-ear.org

> terug naar boven