Op dit moment is er geen expositie in kuS. Kijk in de agenda voor meer info!
Geen toekomstige activiteiten gevonden.

>> agenda

Khe Siang - Expositie "Resonating Room"

Samenwerkingsproject kuS en (h)ear

Componist / geluidskunstenaar Khe Siang (geboren in Djakarta, woont en werkt in Heerlen) heeft in het kader van de kunstmanifestatie Manifesta 9 zijn geluidskunst-performance "Resonating Room" uitgevoerd op 20 juli jongstleden.
"Resonating Room" is een mix van geluidskunst-performance en ritueel concert dat uitmondt in een natuurkundig experiment, namelijk; het in trilling brengen van de ruimte, door de resonantie-frequentie van die ruimte te treffen. Daarvoor gebruikte Khe Siang zijn stem, primitieve geluidsobjecten, live-electronica en een computer.
N.a.v. de performance "Resonating Room" volgt nu een expositie waarin zowel schetsmatig werk te zien zal zijn als ook een fotoreeks ter ondersteuning van de theorie achter zijn performance aangevuld met een kleine documentatie. Tevens is er doorlopend de registratie van de performance van 20 juli 2012 te beluisteren.

Over "Resonating Room"
'Resonating Room' wordt uitgevoerd in een intieme woonkamer, waarbij de toon massief wordt versterkt en weergegeven door grote krachtige luidsprekerboxen. Al spelend gaat Khe Siang op zoek naar de resonantie-frequentie van de woonkamer; dat is de toon waarop de ruimte zélf gaat meetrillen. Treft Khe Siang de juiste lage toon, dan zal de ruimte die resonantie-frequentie versterken en hevig gaan meetrillen. De ruimte zélf wordt dan een toongenerator, waardoor het publiek zich letterlijk ín die toongenerator bevindt. Resultaat is een zeer luide, lage toon, die niet alleen gehoord, maar vooral gevoeld zal worden. Voor een synesthetische ervaring, wordt de performer en de ruimte met donkerrode- en donkerblauwe theaterbelichting belicht (lage tonen worden geassocieerd met de kleuren donkerrood en donkerblauw). De belichting wordt aangepast aan de gespeelde tonen.
'Resonating Room' creëert een intense audiovisuele- en fysieke ervaring, die het ene moment als contemplatief en het volgende moment als overweldigend ervaren kan worden. Doel is om de relatie tussen geluid en de ruimte, bewust waar te nemen en te ervaren. De uitvoering van 'Resonating Room' roept surrealistische associaties op met het gebulder van industriegeluiden, de mijnen, trillingen; aspecten die bij oud-mijnwerkers letterlijk bekend in de oren zullen klinken en die op auditieve wijze de ervaringen van vroeger kunnen oproepen. Het sluit daarmee aan bij het hoofdthema 'de mijnen' van de kunstmanifestatie Manifesta 9.

Expositie met tekeningen en documentatiemateriaal van het project "Resonating Room"
Opening: Vrijdag 5 oktober, 20.00 uur
Expositie loopt t/m 21 oktober
Openingstijden: Woensdag t/m zondag, 14.00-17.00 uur
Locatie: kuS (Kunstencentrum Signe), Willemstraat 91A, 6412 AP Heerlen, NL
http://goo.gl/maps/fK8o

www.h-ear.org
> terug naar boven