Op dit moment is er geen expositie in kuS. Kijk in de agenda voor meer info!
Geen toekomstige activiteiten gevonden.

>> agenda

TOOT
Talent onderzoek- en ontwikkelinstraject 

!!WEGENS SUCCES VERLENGD TOT 19 MEI!!

In Heerlen en omgeving is veel jong beeldend talent aanwezig, voor deze creatieve, getalenteerde jongeren ligt de route naar een vervolgopleiding of kunstacademie niet altijd open. Alumni en studenten zijn vaak zoekende en lopen het risico na hun studie in een zwart gat te belanden. kuS is altijd op zoek geweest naar deze verborgen talenten om hen te ondersteunen bij hun verdere ontwikkeling en professionalisering. Voor veel kunstenaars is de weg naar het presenteren van werk geplaveid met twijfel en onzekerheid; middels intensieve ondersteuning en interactie met medekunstenaars wordt er gewerkt naar een presentatie.

 
Werkatelier
kuS start medio februari 2013 een werkatelier en presentatieruimte waarin een tiental talenten  uit de regio gedurende een periode van 5 weken nieuw werk realiseren of hun bestaand werk doorontwikkelen of verfijnen. Tijdens dit proces worden ze individueel en in groepsverband ondersteund en begeleid door vier ‘gidsen’ van kuS.

 
Daarnaast nodigt kuS verschillende professionals uit die de deelnemers nieuwe inzichten verschaffen. Deze “Breekijzers” hebben als doel om de deelnemers buiten hun behaaglijkheidszone te laten treden. Deze gasten hebben uiteenlopende achtergronden en beroepen; kunstenaars, curatoren, filosofen, zakenmensen en wetenschappers.

 
Aanleiding
Vorig jaar overleed de Heerlense kunstenaar Remi Vervloet, die wars was van het officiële kunstcircuit. Ondanks zijn imposante verschijning, bleef hij zelf liever op de achtergrond. Hij inspireerde ontegenzeggelijk zijn omgeving en zijn collega’s. Na zijn overlijden heeft kuS in overleg met de familie en naaste vrienden gemeend een project te realiseren rondom de talentontwikkeling van jonge kunstenaars. Hiermee sluit het project nauw aan bij het thema van ‘lijden en verlossen‘ dat centraal staat in de Paaseditie van Cultura Nova.

Deelnemers
Vincent Lancee / Illustratie
Joline Berbers / Architectuur
Nicole de Vries / Schrijver & Blogger
Luc Reinders / Grafisch vormgeving
Apnam Slivovic / Video & Fotografie
Myrthe Ingenhut / Fotografie
Liza Wolterz / Fotografie
Devereaux Noma / Mode & Productontwerp
Imke van den Berg Illustratie & Ets


Opening: Vrijdag 29 maart, 17:00 uur
Tentoonstelling: 29 maart t/m 5 mei

Locatie:
Willemstraat 91a, 6412 AP Heerlen

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Cultura Nova
> terug naar boven