Op dit moment is er geen expositie in kuS. Kijk in de agenda voor meer info!
Geen toekomstige activiteiten gevonden.

>> agenda

Start kuS project :  “de poorten van Nuth” door kunstenaar Han Rameckers

Op 17 juni is Han Rameckers gestart met de uitvoering van zijn project “de poorten van Nuth”.
Het viaduct bij de oprit van de A72 richting Heerlen wordt als eerste aangepakt.

Het project wordt in opdracht van de gemeente Nuth uitgevoerd. Op initiatief  van kuS is de opdracht voor het schilderen van de viaducten gegund aan kunstenaar Han Rameckers. 
KuS heeft de gemeente Nuth voorgesteld om een link te leggen tussen de creatieve industrie en de reguliere onderhoudswerkzaamheden van de gemeente. Samen met projectleider Jos Last  heeft kuS een modus gevonden om met het budget waar het onderhoud mee diende te geschieden, Han Rameckers een ontwerp te laten maken dat hij vervolgens zelf met een schilderbedrijf uitvoert.  
Het ontwerp voorstel van Han Rameckers, dat kuS met Jos Last inhoudelijk en financieel heeft onderbouwd, is door Wethouder Pluijmaekers constructief opgepakt.  Met goedkeuring van de Raad is groen licht gegeven voor de uitvoering van dit bijzondere traject.

De viaducten zijn vooraf in opdracht van de gemeente Nuth gereinigd.  Twee verkeersregelaars  dragen zorg voor een goede verkeersafhandeling en veiligheid van de schilders.
Ook bij dit project treed Felix van der Putten Verf als sponsor op. Het project “Lak aan Braak” en “Veetunnel Onderbanken” hebben zij destijds mede mogelijk gemaakt.
Han Rameckers werkt afhankelijk van de weersomstandigheden de komende drie weken aan de twee viaducten onder de A72 te Nuth. 
Samen met Oswald Müller  van schildersbedrijf  “Verfwerk” is hij nu bezig de basis van het werk op te zetten.
KuS nodigt jullie uit om ter plekke dit werk in uitvoering te bekijken. Hier alvast een aantal sfeer impressies van het ontstaan van een van de poorten van Nuth.

Jules Beckers 
Voorzitter kuS 


Han Rameckers www.hanrameckers.nl

> terug naar boven


Foto's expositie


Foto's werk