Op dit moment is er geen expositie in kuS. Kijk in de agenda voor meer info!
Geen toekomstige activiteiten gevonden.

>> agenda

Muurschildering aan de Benzenraderweg

De zijgevel van een pand aan de Benzenraderweg was de buurt al jaren een doorn in het oog. Een standaard schilderbeurt zou waarschijnlijk niet lang helpen en het is te begrijpen dat de eigenaar daar niet veel voor voelde.

Maar binnenkort is de gevel het omrijden waard, meent Floor van Dijk, directeur van kuS. Dankzij goede samenwerking tussen kuS (kunstencentrum Signe), de kunstenaars Vincent Lancee, Dave de Leeuw en Hans Keuls, Gemeente Heerlen, de wijkraden van Aarveld/Bekkerveld en Douve Weien/Caumerveld én de eigenaar, zal het pand begin augustus worden voorzien van een muurschildering.

Voor het ontwerp zochten de kunstenaars, zelf uit de directe omgeving afkomstig, aansluiting bij de buurt. Het ontwerp is een eerbetoon aan kunstenaar Remi Vervloet , oud bewoner van diezelfde Benzenraderweg en oud lid van voetbalvereniging RKSV Bekkerveld.

De schildering wordt onthuld door wethouder Barry Braeken en de eigenaar gezamenlijk op zondag 11 augustus tijdens het Bekkerveldfestival. Aansluitend aan de onthulling zijn alle buurtbewoners uitgenodigd voor een gezamenlijk spek-en-ei-ontbijt.

Onthulling: Zondag 11 augustus, 11:00 uur

Met dank aan:
Boels Heerlerbaan
Felix van der Putten Verf

> terug naar boven


Foto's opening


Foto's werk