Op dit moment is er geen expositie in kuS. Kijk in de agenda voor meer info!
Geen toekomstige activiteiten gevonden.

>> agenda

Kolen van Janssen door Maurice Meewisse 

kuS in Maastricht tijdens 'Beelden op het Vrijthof'

In het werk van Maurice Meewisse draait het om zwaar lichamelijk werk en ruwe grondstoffen. Hij maakt portretten van arbeiders en daarbij is het verzamelen en het verwerken van ruwe materialen belangrijk. Voor Beelden op het Vrijthof ontwikkeld hij 'Kolen van Janssen'. Deze installatie is een interpretatie van de laatste fase van de mijnbouw; het leveren aan de consument.

In Zuid-Limburg is de mijnbouw verdwenen en een groot gedeelte van het potentiële industriële erfgoed is in de jaren 80 afgebroken. Met deze afbraak is er echter nauwelijks rekening gehouden met hoe gevoelig de sluiting van de mijnbouw ligt. Er zijn nog wel sporen te vinden, maar de meeste zijn verdwenen. Met 'Kolen van Janssen' reageert Meewisse op de sentimenten rond de mijnbouw door steenkool te presenteren als een vergeten groente.

'Kolen van Janssen' is onderdeel van 'Zwart, Groen, Geel' dat op het moment in kuS wordt gepresenteerd.

"Beelden op het Vrijthof" is van 4 t/m 8 september te zien op het Vrijthof in Maastricht.

Andere deelnemers zijn:
Academie Beeldende Kunsten (Maastricht), Académie Royales des Beaux-Arts (Luik), École Supérieure des arts Saint-Luc (Luik), Ludwig Formum (Aken), B32 (Maastricht), NAK (Aken), Museum het Domein (Sittard), Greylight Projects (Hoensbroek), SPACE Collection (Luik), Hedah (Maastricht).

> terug naar boven


Foto's werk