Op dit moment is er geen expositie in kuS. Kijk in de agenda voor meer info!
Geen toekomstige activiteiten gevonden.

>> agenda

De TekenkingZ tijdens IBA Parkstad

Berend VONK / kuS tijdens IBA Parkstad
door De TekenkingZ

Schrijf je in voor Manifestatie IBA Parkstad
(speciaal voor 28 juni 2014)

Op zaterdag 28 juni zal Berend Vonk met zijn companen van de TekenkingZ op verzoek van kuS deelnemen aan de Manifestatie van IBA Parkstad.
In het verlengde van de succesvolle expositie VONK - De vermetele jaren 1987-2014, die Berend op het moment in kuS heeft, zal hij met Toon Hezemans en Gady Mirtenbaum in dialooog gaan met de bezoekers van de IBA Parkstad manifestatie. Ga met hen mee en maak kennis met IBA Parkstad.
De TekenkingZ hebben zich gespecialiseerd in het tekenen voor overheden en bedrijven; ze visualiseren moeilijke discussies en ingewikkelde strategieën in een simpel beeld. Met klare lijn scheppen ze zo helderheid in complexe vraagstukken.

Tot 2020 fungeert Parkstad Limburg – aangewakkerd door de IBA – als experimenteergebied; een laboratorium dat in het teken staat van de fysieke transformatie - en de maatschappelijke transitie - opgave waarvoor Parkstad staat. IBA staat voor Internationale Bau Ausstellung. Het fenomeen IBA is in Duitsland ontstaan en uitgegroeid tot een creatieve aanpak met een bewezen economische impuls voor gebieden die in verandering zijn. De kern van de IBA bestaat uit een reeks spraakmakende, hoogwaardige en vernieuwende projecten die Parkstad transformeren en vernieuwen en in 2020 tijdens de slotmanifestatie tentoongesteld worden. IBA Parkstad is een primeur; de eerste volwaardige IBA buiten Duitsland.
De Open Oproep voor projecten is de sleutel van IBA Parkstad. Tijdens de Open Oproep kan iedereen die wil organiseren of ondernemen in Parkstad kleine of grote projecten indienen die Parkstad op een excellente manier op de kaart kunnen zetten en haar toekomst vorm geven.
Zaterdag 28 juni begint met een inhoudelijke verdieping in het IBA Forum door sprekers uit binnen- en buitenland. Daarna verkent men met de bus bijzondere locaties in de regio, een avontuurlijke ontdekkingstocht door Parkstad. De routes voeren langs diverse bijzondere landschappen en inspirerende stedelijke gebieden. Een van deze routes wordt vergezeld door de TekenkingZ. Alle deelnemers komen aan het eind van de middag samen bij slot Schaesberg voor een hapje en een drankje.

Gedurende het middagprogramma zal Berend Vonk met de TekenkingZ in opdracht van kuS een dialoog aangaan met de bezoekers over het nieuwe toekomstperspectief voor Parkstad door de IBA.

Wat: manifestatie open oproep IBA Parkstad
Datum: zaterdag 28 juni
Tijd: 10:00 - 18:00 uur
> terug naar boven


Foto's opening