Op dit moment is er geen expositie in kuS. Kijk in de agenda voor meer info!
Geen toekomstige activiteiten gevonden.

>> agenda

kuS ondersteunt 'Beelden op het Vrijthof' m.m.v. de RWTH Aachen

15 augustus t/m 12 september

Op donderdag 11 september zijn bij C-Mill de werken van de studenten RWTH Aachen te bezichtigen tussen 11.00 en 17.00 uur.
Adres: 
C-Mill | Jan Campertstraat 5 | Heerlen | 0455719910

Met de RWTH Aachen is een workshop ontwikkeld voor 250 studenten van het 2de studiejaar architectuur, die heeft geresulteerd in een 50-tal bivakken waarmee de studenten aan de tentoonstelling zullen participeren. Uitganspunt was het idee 'tijdelijke onderkomens voor de moderne nomade' te scheppen.

In mei en juni hebben deze workshops in Aken plaatsgevonden. Met karton en tape zijn er 50 sculpturale woningen voor een nacht ontstaan. De sculpturale benadering stond hierbij voorop, omdat zich de experimentele vorm van de behuizing direct uitwerkt op de functie en mobiliteit van de bruikbare ruimte. Net zoals de ruimte binnen weer effect heeft op de uitwendige vorm. Hierdoor zijn er sculpturale objecten ontstaan, met een spannende combinatie van vorm en functie, tussen kunst, design en architectuur.

Voorafgaand aan de presentatie van de 50 sculpturale woningen tijdens Parcours Maastricht zal in de periode van 15 augustus t/m 12 september een selectie van de werken te zien zijn in kuS te Heerlen.

Meer info volgt spoedig.

> terug naar boven