Op dit moment is er geen expositie in kuS. Kijk in de agenda voor meer info!
Geen toekomstige activiteiten gevonden.

>> agenda

Bergen van Steen

Op fotosafari in de oude mijnstreek

Een selectie uit de opnames van Bergen van Steen wordt vanaf 19 maart tot en met 3 mei 2015 tentoongesteld bij Kunstencentrum Signe aan de Willemstraat 91a te Heerlen.

De opening vindt plaats samen met de opening van het Werkhuis IBA door Jo Coenen - directeur/curator IBA Parkstad - op 19 maart om 19.00 uur.

De expositie is geopend van woensdag tot en met zondag, van 14.00 tot 17.00 uur.

Op verschillende plaatsen in de grensregio Nederland/Duitsland getuigen bergen mijnsteen van de voormalige kolenwinning. De meeste steenbergen zijn na de mijnsluitingen in Nederland grotendeels afgegraven. Andere steenbergen hebben na aanpassing als groengebied een recreatieve bestemming gekregen of waren afgesloten voor publiek. Er zijn ook plekken waar hele woonwijken uit de grond zijn gestampt.

Hoe vervullen de overgebleven steenbergen een rol in het landschap en op welke manieren wordt tegenwoordig een steenberg beleefd?

Op 22 februari 2015 organiseerde kuS in het kader van het Dutch Moutains Film Festival (DMFF) en met een link naar IBA Parkstad een rondrit langs enkele steenbergen in de grensregio Parkstad/Baesweiler/Alsdorf/Würselen om met een groep fotografen hierop een antwoord te geven.

Zie ook:

> terug naar boven


Foto's opening


Foto's expositie


Foto's werk