Op dit moment is er geen expositie in kuS. Kijk in de agenda voor meer info!
Geen toekomstige activiteiten gevonden.

>> agenda

(h)ear 48 presenteert...
Eric Arn (USA) / Jung an Tagen (AT) / Hexeneiche (NL/USA)
an experimental sound art evening

Grijp de kans om je op een mooie dinsdagavond te kunnen onderdompelen met experimentele geluiden en geimproviseerde muziek. (h)ear #48 presenteert de Amerikaanse gitarist Eric Arn en de uit Oostenrijk afkomstige elektronica act Jung an Tagen. De line-up zal worden aangevuld met het Tilburgs experimentele elektronische duo Hexeneiche.

Eric Arn (USA)
De Amerikaanse gitarist ERIC ARN en zijn Primordial Undermind hebben al meer dan twee decennia de verste gebieden van de avant-rock, vrije improvisatie, drone en psychedelica geëxploreerd. Arn begon in Crystalized Movements in de jaren 80 (de band die Magic Hour en Major Stars voortbracht) en reisde met de Undermind via residenties door Californië, Boston, en Texas voordat hij zich in Wenen, Oostenrijk vestigde in 2005. Eric blijft optreden met de Undermind evenals solo, en als een lid van Outer Vertex, the Soft Power Ensemble of Vienna en het Vienna Improvisers Orchestra (VIV). Hij bracht zijn eerste solo-album, 'Points of Fissure', uit op Feathered Coyote Records in 2013. In 2014 kwam 'Alchemy in the West Country' uit,, een samenwerkingsverband tussen Primordial Undermind en Thought Forms, evenals de eerste release van Outer Vortex, een gitaar duo met Christoph Weikinger (aka Torun).

"Wonderful... a wiggly workout recalling the slurred phrasing of late period John Fahey with gracefully ugly experimental gestures. Great stuff." - Byron Coley, The Wire

Jung an Tagen (AT)
Jung an Tagen is de muzikale output van Oostenrijker Stefan Juster. Met behulp van subtractieve synthese en sampling technieken bouwt Juster aleatorische arrays, repetitieve figuren & polyritmische moirés die circuleren rond onderscheidende timbres en haptische fragmenten, wat resulteert in een visie op de morphing bewegingen tussen hoge energieën en gewichtloze staten. Vanwege de synaesthesische aard van de VIV, is Jung An Tagen zeer nauw verbonden aan een specifieke visuele grammatica en verweven met video art, hoewel de performatieve setting gewoonlijk beperkt blijft tot alleen geluid.
In het verleden was Stefan voornamelijk actief met verschillende bands & solo op labels als Not Not Fun, Blackest Rainbow en zijn eigen SF Broadcasts. Hij heeft muziek opgenomen met muzikanten als Tom Greenwood en Didi Bruckmayr, toerde door Europa en Amerika en deelde het podium met artiesten als Whitehouse en Faust. Hij heeft ook gewerkt aan covers, posters en ander grafisch werk voor verschillende artiesten zoals bv Kevin Drumm, en als experimenteel videokunstenaar met video's vertoond op festivals en tentoonstellingen in Europa.

"All I need is a million monikers to cover myself from the world. ...glad he's back to flush out my woes, making music as Jung An Tagen ...ready to become one with your psyche." - C. Monster, TinyMixTapes

Hexeneiche (NL/USA)
Hexeneiche is een duo bestaande uit Leilani Trowell en Steffan de Turck (aka staplerfahrer) en een soort van hybride; half Nederlands, half Amerikaans mengt en combineert Hexeneiche individuele bagage van een Noord Europese kilheid met de sensuele warmte van het Amerikaanse Zuiden. Zowel een werk van liefde als een zoektocht naar vooruitgang, met een delicate gelaagdheid van tape loops (tot in het oneindige) en stekelige, rumoerige beats aangevuld met synths die vage dubs uitspugen, en een jongen en een meisje die er een betekenis aan proberen te geven. In 2014 brachten ze 'Boiler Room' uit, hun eerste album op het Nederlandse cassette label Lage Landen Lawaai. Eerdere opnames werden uitgegeven via netlabel Vatican Analog.

"Ze produceren een geluid als een alchemistisch experiment dat een hybride homunculus laat horen, die zowel voorwereldlijk als futuristisch is; akoestisch en synthetisch, beangstigend en geruststellend, dagdroom en nachtmuziek. Hexeneiche tekent voor het, hopelijk pas voorlopige, hoogtepunt binnen de fascinerende LLL-catalogus." – Sven Schlijper, KindaMuzik

Locatie: kuS, Willemstraat 91a, Heerlen, NL
Datum: 26 mei
Open 20.30 | Aanvang 21.00
Entree: 5,00 euro
Kijk voor meer info op www.h-ear.org

> terug naar boven


Foto's expositie