Op dit moment is er geen expositie in kuS. Kijk in de agenda voor meer info!
Geen toekomstige activiteiten gevonden.

>> agenda

Serge Heederik - 'de tragiek overwonnen'

OPENING 22 MEI 19:00
EXPOSITIE 23 MEI T/M 5 JULI

Expositie met werk van de in 1996 in Heerlen overleden kunstenaar en filosoof Serge Heederik.

Vanaf 22 mei presenteert kunstencentrum Signe (kuS) een overzichtsexpositie met werken van kunstenaar en filosoof Serge Heederik. Schilderijen, foto's, tekeningen en geschriften zullen voor het eerst in z'n geheel te zien zijn.
Bij de oplettende lezer zal wellicht een belletje gaan rinkelen bij het lezen van de naam Serge Heederik. Hij was namelijk in 1996 het slachtoffer van zinloos geweld in de treintunnel van Heerlen - met fatale gevolgen. Het verhaal zorgde destijds voor veel opschudding in de regio, maar kreeg nauwelijks aandacht in de landelijke media.
Nu, 19 jaar na dato, willen wij middels deze expositie enerzijds de persoon Serge Heederik en zijn werk eren. Anderzijds is de wens van zowel familie, vrienden als ook kuS hiermee een positief signaal af te geven ter inspiratie voor aanstormend talent en creatievelingen in de vooravond van hun ontwikkeling. Een beter middel als zijn nalatenschap is hiervoor haast niet denkbaar; Serge’s werk draagt het karakter van een kunstenaar die met één been in de academische wereld stond en met het andere bezig was zijn eigen stijl te vinden.

Opening is op vrijdag 22 mei om 19:00 uur en zal worden ingeleid door curator Mike Kramer, neerlandicus en publicist Ben van Melick en kunstenaar Michel Huisman.
Tijdens de finissage op zondag 5 juli zal onder begeleiding van voormalig L1 eindredacteur cultuur Hans op de Coul een panelgesprek plaatsvinden met mensen die op uiteenlopende wijze in verband met Serge stonden. Dit gesprek is publiekelijk bij te wonen. U bent van harte welkom.

Volg onze event page op Facebook...

Expositie: 23 mei t/m 5 juli
Openingstijden: Donderdag t/m Zondag 14:00 - 17:00 uur en op afspraak

Locatie:
kuS | Kunstencentrum Signe
Willemstraat 91a
6412 AP Heerlen, NL

> terug naar boven


Foto's werk