Op dit moment is er geen expositie in kuS. Kijk in de agenda voor meer info!
Geen toekomstige activiteiten gevonden.

>> agenda

(h)ear #49 i.h.k.v. de expositie 'Serge Heederik - de tragiek overwonnen'.
A cinematic sound art evening

'Expanded Cinema' door Mariane Moula & Carole Thibaud + DVD presentation van 'The Intuitive P'Arty' met live P-ART en Core Shift i.h.k.v. de expositie 'Serge Heederik - de tragiek overwonnen'.

Bij klankkunst wordt gauw gedacht aan experimenten met zelfgemaakte instrumentaria, circuitbended elektronica of zelf geschreven software die op eigenzinige wijze nieuwe geluiden creëeren. Vaak komt klankkunst ook dichtbij performance kunst en, zoals vanavond, dicht bij cinema. (h)ear heeft de eer twee eigenzinnige Franse kunstenaressen aan te kondigen die op een heel eigen wijze hun bijdrage leveren aan het medium film. Eveneens wordt de DVD 'The Intuitive P'Arty' gepresenteert door P-ART en Core Shift die zich tevens zullen bedienen van live gegenereerd beeld. Denk even niet aan traditionele vormen, maar laat u tijdens (h)ear #49 verrassen door een avond 'expanded cinema' in kunstencentrum Signe.

Mariane Moula (FR) & Carole Thibaud (FR)
Franse kunstenaars Mariane Moula & Carole Thibaud presenteren tijdens (h)ear hun project [...]. Tijdens de performance maken ze gebruik van vier 16mm projectoren, film (celluloid), een naaimachine en een printer. Film zonder camera, een ervaring over analoge film, en hoe de gaatjes verplaatsen over het licht foto's, geluid maken en een filmische verhaal vertellen. "Via dit project willen we onderzoeken alle mogelijkheden van dit zeer ruwe en eenvoudig gebaar van perforatie van de film."
Mariane Moula & Carole Thibaud (french only): http://troispointscrochets.blogspot.fr
Mariane Moula (french only): http://marianemoula.wix.com/marianemoula
Carole Thibaud (french only): http://carolethibaud.com/doku.php

DVD presentatie van 'The Intuitive P'Arty' vertegenwoordigd door P-ART (BE) en Core Shift (NL)
Ter gelegenheid van de DVD release van 'The Intuitive P'Arty' zullen P-ART en Core Shift beiden een set spelen gerelateerd aan hun werk op de DVD. Verwacht van P-ART geluid en muziek voortgebracht door klankobjecten, etnisch materiaal en synthesizer. Core Shift zal een Ambient set verzorgen met behulp van zowel digitale middelen als ook objecten. Naast muziek (en geluid) zullen beiden op gepaste wijze hun set voorzien van live gegenereerd beeld. Uiteraard zal de DVD te koop zijn tijdens deze 49ste editie van (h)ear.

P-ART (BE)
"Als kunstenaar kies ik er bewust voor om in tegenstelling tot flitsende videoclips en erg opdringerige filmgenerieken terug te keren naar een vast beeld dat niet agressief ingrijpt op de kijker. Mijn muziekwereld zit in de beelden en de beelden komen tot uiting in mijn muziek. Hiervoor gebruik ik zes toonsprekende schilderijen. In die reeks kruip ik mentaal in de kleurenwereld en maak ik per schilderij muziek. Zo ontstaat een veranderde en dus wisselende beeldperceptie." (Paul Timmermans)
P-ART is de muzikale alias van de in België wonende geluids- en visuele kunstenaar Paul Timmermans. Zijn auditief werk kan worden samengevat als volgt; intuïtieve muziek, meta-polyfonie, organische boventonen van muziekinstrumenten, een statement tussen akoestische vs. digitale muziek, muziek-installaties, rituele dans patronen, muzikale sarcofaag, midified grand piano, midi-composing enz... Naast zijn artistieke uitingen is hij ook oprichter van het P-ART paradijs; een platform voor bevriende geluidskunstenaars uit de hele wereld welk dient als een netwerk en bijdraagt om het genre klankkunst actueel houden.

Core Shift (NL)
Core Shift produceert Ambient/Techno gekruid met experimentele elektronica. De muziek is karakteristiek dankzij het typische gebruik van zowel gelaagde intense als ook subtiele geluiden; de luisteraar wordt meegesleept in een sonische ruimte vergelijkbaar met water in zee, waar Core Shift's geluid raakvlak heeft met de verschuivingen van stromingen die onderling vermengen en daardoor altijd vernieuwen. Toegevoegde pulserende ritmes voltooien het geluid dat kan worden omschreven als 'Dance for the mind'.

Timo van Luijk (FIN/BE)
Eveneens vertegenwoordigd op de DVD 'The Intuitive P'Arty' is de video 'Passage' van de in België residerende klankkunstenaar Timo van Luijk. Zijn werk zal tijdens de DVD presentatie worden vertoond.
Timo (geboren in Finland, wonend België) is zeer actief binnen de wereld van experimenteel geluid en klankkunst.

Locatie:
kuS, Willemstraat 91a, Heerlen, NL
Date: 4 June
Time: 20.30
Entrance: 5,00 euro

Meer info op www.h-ear.org
> terug naar boven


Foto's expositie