Op dit moment is er geen expositie in kuS. Kijk in de agenda voor meer info!
Geen toekomstige activiteiten gevonden.

>> agenda

Street Art tour
zondag 5 juli om 13:00 uur
i.s.m. kuS, Street Art Heerlen en Sanne Gijsbers

Wij zijn fan van street art, jij ook?

Naast Dave Grohl, die het nieuws haalde omdat hij zijn been brak en geen show gaf op Pinkpop 2015, haalden wij ook het nieuws. Namelijk met het initiatief Street Art Heerlen. Wij zijn fan van Street Art en wij zijn fan van Heerlen.

De afgelopen jaren heeft Heerlen Street Art in de armen gesloten. Grote en kleine muurschilderingen en een aantal verstopte, ze zijn allemaal te vinden in en rondom de stad. In Heerlen? Ja, in Heerlen! Er komen steeds meer schilderingen bij en onze overbuurvrouw van Attractive Window, Sanne Gijsbers, volgt de Street Art resultaten al jaren op de voet. Het resultaat verwerkt ze in foto’s, blogs waarin alle projecten van begin tot eind worden vastgelegd.

Kunstencentrum Signe, Cuttin’ Class en Sanne Gijsbers vonden dat er iets met deze informatie moest gebeuren. Want we leven niet voor niets in het informatie tijdperk. Een uitgelezen kans dus om Heerlen letterlijk en figuurlijk online op de kaart te zetten. Dat is het fijne aan het wereld wijde web. Het is voor iedereen toegankelijk, net als de muurschilderingen in Heerlen.

Het was de bedoeling dat de map en daarbij het platform pas in juli online zou komen. Maar door de ophef over het kunstwerk van kunstenaar INTI (gerealiseerd door Heerlen Murals, onderdeel van Cultura Nova 2014) is de website www.streetartheerlen.nl eerder gelanceerd. Het is zo dat we hierdoor een officieel lanceringsfeestje hebben gemist. En dat vinden we jammer. Want we houden wel van een feestje. Daarom willen wij dit alsnog doen en wel op 5 juli 2015. Street Art Heerlen biedt deze dag 2 tours aan; namelijk de Tour of Duty of de Tour de France. De Tour of Duty houdt een wandeling in langs de muurschilderingen en de Tour de France, je raadt het misschien al, een fietstocht.

Een feestje is geen feestje zonder cadeautje, en daarom hebben wij een prachtcadeau voor Heerlen in petto. Wat dat inhoud? Dat zie je op 5 juli. Dan start de rondleiding om 13:00 uur vanuit kuS, Willemstraat 91a te Heerlen.

Wil je voor een van deze tours reserveren? Stuur dan een mail naar wij@streetartheerlen.nl
Of wil je dit weekend zelf op verkenning uit? Kijk dan op http://streetartheerlen.nl

Wij hopen jou te zien!


kuS | Kunstencentrum Signe
Street Art Heerlen
Sanne Gijsbers

> terug naar boven


Foto's expositie