Op dit moment is er geen expositie in kuS. Kijk in de agenda voor meer info!
Geen toekomstige activiteiten gevonden.

>> agenda

(h)ear 52 met...
Yoshio Machida & Trap & Zoid & LCDrone
modular synth evening

Op donderdag 12 november kun je het beste wat te vinden is op het vlak van Modular Synth muziek beleven tijdens (h)ear #52. Deze avond is geheel gewijd aan de klanken en improvisaties die uitsluitend voortkomen uit modulaire synths. De artiesten voor deze editie zijn de uit Japan afkomstige Yoshio Machida en de twee Belgische acts Trap & Zoid en LCDrone. Als afsluiting zullen alle artiesten zich bundelen voor een overweldigende jam sessie. Een avond modular synths beleven? Kom naar (h)ear #52 en ervaar het zelf.

Yoshio Machida (JP) (Synthi AKS)
Yoshio Machida is bekend als een elektronica-artiest en steelpan speler. In zijn latere werk richt hij zich meer op het gebruik van analoge modulaire synths wat resulteerde in zijn laatste solo-album 'Music from the Synthi' op Franse label Baskaru in 2014. Het album werd gemaakt met behulp van alleen zijn Synthi AKS, zonder effecten en computers, resulterend in een zeer organisch geluid. Met behulp van de flexibiliteit en de kenmerken van Synthi, improviseert hij hedendaagse ritmische patronen, glith, clicks... zonder het gebruik en de geluiden van een computer. Yoshio speelde met zijn steelpan speelde en elektronisch systeem in heel Europa.

Trap & Zoid (BE) (EMS Synthi)
Constantin Papageorgiadis aka Trap & Zoid is een bekende figuur in de EMS Synthi wereld, zowel op muzikale als ook technisch vlak. Tijdens zijn tours met zijn one-man elektronisch solo-project onder de naam Trap & Zoid draagt hij steevast zijn favoriete koffer gevuld met analoge modulaire Synths mee. Zijn live uitvoeringen beginnen uit het niets, geleidelijk opgevoerd met meer organische geluiden vanwaar uiteindelijk heuse composities ontstaan.
Constantin speelt met Belgische bands Kriminal Hammond Inferno, The Fabulous Progerians en is de tweede helft van het LCDrone duo. Hij onderhield tientallen EMS instrumenten, waaronder de zeldzame IPEM Synthi 100 in Gent, en droeg op een succesvolle en originele manier bij aan de mogelijkheid om hun functies uit te breiden wat ook bijdroeg aan het regelmatige en vriendelijke contact met talrijke Synthi gebruikers van over de hele wereld, zoals alessandro Cortini, Jim O'Rourke, Peter Kember, Yvan Etienne, Bernard Filipetti, Yoshio Machida, Yvan Etienne en Bernard Filipetti. Trap & Zoid bracht onlangs een nieuwe vinyl soloalbum uit, 'Synthi Lag' die gekocht kan worden via https://trapzoid.bandcamp.com/releases

LCDrone (BE) (various modular synths)
(h)ear presenteert eveneens het Belgische duo LCDrone. Geniet van het rauwe live geluid van een vrouw (Laura), een man (Constantin aka Trap & Zoid), haar SEM, zijn Synthis, een aantal andere spullen (geen computer natuurlijk!), een paar effecten en vreemde inspiratie... U zult versteld staan van het eindresultaat!


Locatie: kuS, Willemstraat 91a, Heerlen, NL
Datum: 12 November
Open 20:30 | Aanvang 21:00
Entree: 5,00 euro
Reserveren via info@h-ear.org
> terug naar boven


Foto's opening