Op dit moment is er geen expositie in kuS. Kijk in de agenda voor meer info!
Geen toekomstige activiteiten gevonden.

>> agenda

(h)ear, kuS en pNN presenteren...

'where sound and poetry merge' met:
Kleefstra|Bakker|Kleefstra + Danny Saul + Anne Chris Bakker

Let op!
Locatie: Savelbergklooster, Gasthuisstraat 2, Heerlen, NL

De eerste editie van (h)ear in 2016 is geheel gewijd aan poëzie en geluid en zal in samenwerking met kuS en poppodium Nieuwe Nor worden gehouden in het Savelbergklooster te Heerlen. Hiervoor hebben we niemand minder weten te strikken dan Kleefstra|Bakker|Kleefstra uit Friesland en de Engelse muzikant/componist Danny Saul. Zij zullen jullie meevoeren naar een luisterervaring die zowel auditief als verbaal tot de verbeelding zal spreken.

Kleefstra|Bakker|Kleefstra (NL)
(soundscapes/poetry)
Het trio Kleefstra|Bakker|Kleefstra combineert geïmproviseerde dark-ambient met spoken word en bestaat uit de experimentele gitaristen Romke Kleeftsra en Anne-Chris Bakker en de dichter Jan Kleefstra. Sinds hun eerste album 'Wink' uit 2009 volgden optredens en toertjes in Europa en Japan. Daarnaast werd samengewerkt met Peter Broderick, Nils Frahm, Greg Haines en Machinefabriek. Ook maakte het trio muziek bij korte experimentele films van de Japanse filmmaker Skinkan Tamaki en de Duitse video-artist Sabine Bürger. In 2012 verscheen de lp 'Griis' via het Engelse label Low Point en vorig jaar nog verscheen de dvd 'Sinne op 'e Wangen'. De Kleefstra's zijn tevens actief in groepen als Piiptsjilling en The Alvaret Ensemble, Anne-Chris Bakker heeft inmiddels ook enkele solo-albums op zijn naam staan.
Verwacht donker getinte, dromerige soundscapes met een randje. Of zoals muziektijdschrift The Wire schreef over het trio: "Two guitarists construct an icy enclave out of frozen drones and amplifier crackle, a veritable Fortress Of Solitude whose isolation is further emphasized by the poet's intimately close-miked tones and distant echoes, giving an acute impression of expanses and depths both internal and external."

Danny Saul (UK)
(guitar/voice/computer)
Danny Saul, woonachtig in Manchester, is een elektro-akoestisch componist en laptop muzikant, wiens werk zich richt op ruimte, abstracte geluidsbronnen en elektro-akoestische muziek. Als componist werkt hij vooral met multikanalen, waarbij hij composities maakt voor meerdere luidsprekers, waarvan vervolgens het geluid wordt verspreid door middel van grotere luidsprekerconfiguraties in een concertzaal. Hij heeft eerder samengewerkt met een groot aantal gerenomeerde muzikanten waaronder Greg Haines, Xela, Ben Frost en Jasper TX. Zijn werk is in het Verenigd Koninkrijk, Europa, Canada, de VS en Japan uitgevoerd. Saul komt uit een meer traditionele instrumentale achtergrond, hoewel hij nu vooral een laptop als belangrijkste instrument gebruikt, waarbij hij werkt met het gebruik van akoesmatische condities (zijnde een alleen-audio weergave van geluid, wat gebruikelijk is voor elektroakoestische muziek, met weinig of geen visuele elementen), waarbij processen afgeleid van MAX MSP programmeertaal worden gebruikt. Danny's recente live shows onderzoeken de complexiteit in ritmische materialen, en hebben tot samenwerkings optredens met danser en performancekunstenaar Trianglecuts geleid.

Anne Chris Bakker (NL)
(soundscapes)
Anne Chris Bakker is een muzikant uit Nederland die muziek creëert wat zich ergens situeert tussen electro akoestische, experimenteel, ambient en minimal music.
Na een hele reeks releases die uit samenwerking zijn voortgekomen komt zijn eerste solo-album 'Reminiscences' op het Russische Dronarivm uit in 2014, met daarop een prachtige fusie tussen Drone, Modern Klassiek en Ambient.
Anne zal, naast een solo set, ook optreden met zijn muzikale kompanen als Kleefstra|Bakker|Kleefstra.


Locatie: Savelbergklooster, Gasthuisstraat 2, Heerlen, NL
Datum: 14 January
Open: 20.30 | Start: 21.00
Entree: 5,00 euro
Reserveren: info@h-ear.org

Deze (h)ear editie is een samenwerking tussen (h)ear, kuS, poppodium Nieuwe Nor en Savelbergklooster

> terug naar boven


Foto's expositie