Op dit moment is er geen expositie in kuS. Kijk in de agenda voor meer info!
Geen toekomstige activiteiten gevonden.

>> agenda

Kweekvijver: Fotograaf staat op het water
Verloren gewaand beeld krijgt nieuwe plek

In de vijver op de rotonde aan de Franciscusweg in Heerlen is een nieuw beeld geplaatst. Het is "De Fotograaf" van de kunstenares Christel Lechner dat tot voor kort bij het Glaspaleis op het Pancratiusplein stond, aangekocht uit het project "Alledaagse mensen" van de stichting "Vrouwen laten Heerlen glimlachen". Het beeld was vanwege werkzaamheden tijdelijk opgeslagen in het gemeente depot.

De rode reuze rollator heeft een nieuwe plek gekregen bij Meander Zorggroep in Landgraaf en de kunstrotonde biedt nu plaats aan "De Fotograaf". Met het herplaatsen van beelden uit de openbare ruimte kan voor weinig geld een invulling aan de Kweekvijver worden gegeven.

Curator Toon Hezemans: "Door een kunstwerk tijdelijk een andere plek te geven, komt het opnieuw onder de aandacht van het publiek. Het licht valt anders op het beeld en het krijgt door de nieuwe omgeving  een andere betekenis. Opeens staat de fotograaf daar in die vijver, in een andere context." 

Waar en wanneer het beeld een nieuwe plek krijgt staat nog niet precies vast. Voorlopig zal "De Fotograaf" het tegemoetkomend verkeer van de Molenberg vastleggen, dus matig uw snelheid! 

Kweekvijver
De Kweekvijver is een zeshoekige vijver op de rotonde aan de St. Franciscusweg bij het Bernardinuscollege. Gemiddeld passeren 25000 mensen per dag de rotonde op weg van en naar het centrum. De Kweekvijver is een plek waar wisselende kunstwerken voor discussie en beweging kunnen zorgen. Onder regie van kunstencentrum Signe en in samenwerking met de buurt en leerlingen van het Bernardinuscollege krijgt de Kweekvijver gestalte.

Op de website http://kweekvijver.net/ staan foto’s en beschrijvingen van alle projecten die er hebben plaatsgevonden. De website is gemaakt en wordt onderhouden door leerlingen van het Bernardinuscollege.

Kweekvijverproject wordt gefinancierd door gemeente Heerlen en Huis van de Kunsten Limburg en is een samenwerkingsproject van Bernardinuscollege, Vrienden van de Kweekvijver, gemeente Heerlen en kuS.

> terug naar boven