Op dit moment is er geen expositie in kuS. Kijk in de agenda voor meer info!
Geen toekomstige activiteiten gevonden.

>> agenda

Hans Keuls - 'Rhythm'

28/08/2016 - 23/09/2016

• zo 28-08-2016, 15 uur. Opening tentoonstelling Hans Keuls schilderijen in de voormalige Stadsgalerij/ SCHUNCK* Collectors House, Raadhuisplein 19 Heerlen.
• za 27-08-2016 t/m zo 04-09-2016, 11­.00-16.00 uur. Live schildering ‘l’atelier du peintre’ in VEBEGOfoyer Parkstad Limburg Theater Heerlen.
• vr 23-09-2016, 19 uur. Finissage tentoonstelling en boekpresentatie Hans Keuls/Rhythm.Kunstencentrum Signe kuS, Cultura Nova en Parkstad Limburg Theaters nodigen u uit voor het kunstproject Hans Keuls/Rhythm.

Let op adres:
Voormalige Stadsgalerij (Schunck Collectors House)
Raadhuisplein 19, Heerlen


Het kunstproject bestaat uit een tentoonstelling met het werk van de Heerlense schilder Hans Keuls (Heerlen, 1956) in de voormalige Stadsgalerij (nu SCHUNCK* Collectors House) en een grote live schildering tijdens Cultura Nova in de VEBEGOfoyer van Parkstad Limburg Theater Heerlen. Deze live schildering ‘l’atelier du peintre’, geïnspireerd op het ritme van de vier jaargetijden, is voor publiek toegankelijk.


Een derde onderdeel van het kunstproject is de presentatie van een boek over en met het werk van Hans Keuls (Hans Keuls/Rhythm, 168 pagina’s full colour). Het œuvre van Hans Keuls wordt door kuS gezien als een bewijs dat schilderkunst in zijn meest autonome hoedanigheid nog steeds niet aan kracht heeft ingeboet. Hierbij bepleit kuS, dat monumentale op linnen geschilderde schilderijen nog steeds een actuele kunstvorm is en een meerwaarde in zich draagt in dynamiek en expressie.

Een extra dimensie in de expositie wordt toegevoegd door geluidskunstenaar Mike Kramer van (h)ear in de vorm van een geluidskunstwerk. Hij zal op auditieve wijze reflecteren op twee schilderijen van Hans Keuls. Zijn werk zal via koptelefoons te horen zijn.

Op donderdag 1 september vindt in de voormalige Stadsgalerij in het kader van de tentoonstelling een optreden plaats van jazztrio root, dat speciaal voor deze gelegenheid bestaat uit Geert Roelofs, Dominique Vantomme en Werner Lauscher. Zij geven een concert geïnspireerd op de ritmiek en dynamiek van de schilderijen van Keuls en gevoed vanuit de muziek van bandoneonist Astor Piazzolla. Voorafgaand aan het concert, aanvang 20.30 uur, vindt er om 19.30 uur een interview plaats tussen schrijver/journalist Emile Hollman en Hans Keuls waarbij het gaat over zijn inspiratie, drijfveer en professie als schilder.

Op vrijdag 2 september om 20.00 uur geeft de kunstenaar een rondleiding door de expositie en vertelt hij over zijn werk.


Over het werk van Hans Keuls:
‘Hij is gefascineerd door de expressieve kracht van olieverf op linnen en gegrepen door de motoriek van het schilderen. Voor hem is schilderen een drift, een innerlijke noodzaak om zo bezielde inhoud te geven aan zijn bestaan. Zijn schilderijen worden vaak omschreven als organisch, dynamisch en vol ritmiek en worden landschappelijk genoemd vanwege het bijna letterlijk gebruik van de natuur als metafoor, die hij als een modern impressionist/expressionist in zijn werken toepast. Ritme speelt een belangrijke rol in zijn schilderijen (hij is ook muzikant/drummer).

Het werk van Keuls heeft zich in de loop der jaren gestaag ontwikkelt van autobiografische figuratie, via abstractie, naar ritmische op de natuur geïnspireerde verflandschappen. Zijn werk is in diverse landen geëxposeerd. Onder andere in Spanje, Noorwegen, usa, Litouwen, België, Duitsland, Italië, China en behoort tot vele collecties in binnen en buitenland.’ Hans Keuls/Rhythm is een initiatief van Kunstencentrum Signe kuS en een samenwerkingsverband tussen kuS, Cultura Nova en Parkstad Limburg Theaters.


Het volledig programma van Hans Keuls/Rhythm tijdens Cultura Nova 2016:

• zo 28-08-2016, 15.00 uur. Opening van de tentoonstelling Hans Keuls schilderijen in de voormalige Stadsgalerij/ SCHUNCK* Collectors House, Raadhuisplein 19, Heerlen.
De opening wordt verricht door Jos Som (burgemeester Kerkrade) en Peter Fransman (voormalig directeur Stadsacademie Maastricht en Museum Het Domein Sittard, kunstkenner en cultureel beleidsmedewerker gemeente Sittard). De tentoonstelling duurt van 28-08-2016 t/m 23-09-2016 en is tijdens Cultura Nova dagelijks open van 11.00-17.00 uur. Vanaf donderdag 8 september do t/m zo van 14.00-17.00 uur.


• za 27-08-2016 – zo 04-09-2016 Tijdens Cultura Nova live schildering ‘l’atelier du peintre’ in de VEBEGOfoyer Parkstad Limburg Theater Heerlen van 11.00-16.00 uur.
do 01-09-2016, 19.30 uur. Interview van Emile Hollman met Hans Keuls. Aansluitend concert van root om 20.30 uur.


• vr 02-09-2016, 20.00 uur. Rondleiding door Hans Keuls in de voormalige Stadsgalerij.

• vr 23-09-2016, 19.00 uur. Finissage tentoonstelling en presentatie boek Hans Keuls/Rhythm.

Adres:
Voormalige Stadsgalerij (Schunck Collectors House)
Raadhuisplein 19, Heerlen


Ingang vanaf Raaddhuisplein op hoek Raadhuisstraat – Corioivallumstraat bij stalen zwarte poort naar binnenpleintje


Deze expositie is een samenwerking tussen kuS, Cultura Nova en Parkstad Limburg Theaters

> terug naar boven


Foto's expositie