Op dit moment is er geen expositie in kuS. Kijk in de agenda voor meer info!
Geen toekomstige activiteiten gevonden.

>> agenda

MOSAE ZAPPA 045

"Without music to decorate it, time is just a bunch of boring production deadlines or dates by which bills must be paid." - FZ

KuS supports Mosae Zappa

Voor de derde keer zal Limburg opgeschrikt worden door de klanken van de componist, gitaarheld, satiricus, filmmaker en kunstenaar tout court; Frank Zappa. Nog nooit was zijn muziek zo actueel en nodig als nu. En dus wordt het monster ‘Mosae Zappa’ weer opgekalefaterd (They need to re-produce!) en verplaatst het zich deze keer naar Landgraaf. Plaats des onheils? De Oefenbunker

Vier acts zullen het leven en het werk van Frank Zappa vieren. Tijdens vier akten ga je horen dat de Synclavier helemaal geen gedateerd instrument is, Zappa ook tal van meezingers op zijn repertoire had staan en dat de stukken uit 200 Motels anno nu nog steeds van toepassing zijn. Laat je verrassen, verleiden en vernederen (wanneer je een pinguïn bent) tijdens Mosae Zappa. En heb je helemaal niets begrepen van alle ‘inside FZ jokes’ in deze tekst? Dan wordt het al helemaal hoog tijd om de wereld van De Snor eens te verkennen!
Rondom Mosae Zappa zijn er het gehele weekend nog meerdere side-events die met FZ te maken hebben. Zo is er onder andere een Zappa Disco Boyz avond waarbij je een Dancin’ Fool mag, nee, móet zijn!

Mosae Zappa 045 zal op zaterdagavond 26 november plaatsvinden in de Oefenbunker in Landgraaf. Op vrijdag 25 november is er een openingsparty in Cafe Bluff in Heerlen. Op zaterdagmiddag is er een speciale pre-party bij Coasters, Heerlen. De side events zijn gratis te bezoeken, tickets en speciale VIP-kaarten voor het festival in de Oefenbunker zijn verkrijgbaar via de De Oefenbunker.

Steun Mosae Zappa en koop een exclusief VIP-ticket. Hiervoor krijg je uiteraard toegang tot de main event in de Oefenbunker, 6 live acts op 3 evenementen en heel veel extra’s: Een Mosae Zappa t-shirt, een exclusieve Mosae Zappa schoudertas, een exclusieve Mosae Zappa koffiemok, FZ koffie met gebak, een consumptie op diverse locaties, een Street Art Magazine, een poster, ansichtkaarten, stickers, een button en nog veel meer… Verder krijg je als VIP en supporter van Mosae Zappa exclusieve korting bij diverse lokale platenzaken en restaurants.

FACEBOOK EVENT PAGE


PROGRAMMA
The Foolz (NL)
The Foolz is een hooggewaardeerde Zappa coverband. In 2003 brachten zij de live cd 'Live in the Cherrytree' uit. Bijzondere optredens zijn onder andere de shows tijdens de festivals in Bradford-on-Avon en Corby (UK), georganiseerd door de Zappateers. Verder traden zij meerdere malen op tijdens het Europese topfestival Zappanale in Bad Doberan (DE). Website The Foolz

The Wrong Object (BE)
Belgische prog zwaargewichten The Wrong Object keren terug met een gloednieuw Zappa repertoire. Met hun esthetiek nog steeds geworteld in een reeks van inspirerende modellen gaat de zoektocht van The Wrong Object verder in hybride muzikale gebieden - de grenzen van progressieve jazz, rock en hedendaagse muziek; waarvan de resultaten zowel prachtig als overweldigend zijn. Na 15 jaar bestaan, ​​gekenmerkt door intensief toeren, tal van opnames en samenwerkingen met internationale jazz en rock iconen, heeft The Wrong Object zichzelf opnieuw uitgevonden op een opmerkelijke manier; door te wijzigen van kwintet naar sextet, en de transformatie naar meer spannende nieuwe sonische bestemmingen, zoals hun samenwerking met het Brussels Philharmonic Orchestra ('200 Motels') in 2014. Website The Wrong Object

Bits From Hell (NL)
Bits From Hell is een eenmansproject ondersteund door een onbekend aantal bits en bytes afgeleid van midi vertalingen van composities van Frank Zappa. Het project is gestart naar aanleiding van de fascinatie voor FZ's Synclavier stukken die uitstekend geschikt zijn voor vertalingen naar midi. Maar ook andere nummers gecomponeerd voor meer traditionele instrumenten werden gestript, verminkt en 100% gedigitaliseerd voor het belangrijkste doel; synthetische bevrediging.
Bits From Hell speelt smash hits als 'Night School', 'Läther' en 'Moggio' als ook meer dansbare anthems gekruid met veel intermezzo's en de uitnodiging tot publieke participatie. Moo-Ahh!

John's Got a Sausage (NL)
De bandleden van John's Got a Sausage verdienden hun sporen in uiteenlopende bands als Povereign (reggae), Vergif (metal) en Mato Grosso (funk rock), dus gevarieerd gaat het zeker worden. Tel daar illustere bandnamen bij op als Mr. Potatoehead, Draztic Lee Spaztic en Gilles & De La Tourettes en je weet dat dit vanuit Heerlen opererende gezelschap uitermate geschikt is voor een plaats op het Mosae Zappa podium.
"John's got a sausage that'll make you fart / John's got a sausage that'll break your heart / Make you fart and break your heart / Don't bend over if you are smart". Of gaan jullie me nu wijsmaken dat je dit deuntje niet in je hoofd had bij het horen van de bandnaam? Elke overeenkomst met bestaande personen berust overigens op louter toeval.


ALGEMENE INFO
Locatie: Oefenbunker, Heerlenseweg 162, Landgraaf, NL
Wanneer: 26 November | 20.00-03.00 uur
Entree: presale 17,50 euro | Box 22,50 euro | VIP Ticket 100,00 euro


TICKETS


PARTNERS
Dit festival komt tot stand door een samenwerking tussen De Oefenbunker, Heerlen Jazz, kuS, Teeken Beckers architecten, Bluff, Coasters, Parkstad Popstad en (h)ear

> terug naar boven


Foto's opening


Foto's expositie