Op dit moment is er geen expositie in kuS. Kijk in de agenda voor meer info!
Geen toekomstige activiteiten gevonden.

>> agenda

Han Rameckers
'this is art'


Op
ening: vrijdag 18 november om 20.00 uur

Welkomstwoord door Ko van Dun, spreker, schrijver en docent voor musea, galeries, bedrijven en onderwijsinstellingen en Jordy Clemens, wethouder onderwijs, integraal jeugdbeleid, cultureel erfgoed en duurzaamheid bij Gemeente Heerlen.

Muzikale omlijsting: Le train Va…plaatjesdraaier rw beerens


Expositie: 19 november t/m 16 december 2016

Open: vr t/m zo van 14.00 tot 17.00 uur

Locatie: Voormalige Stadsgalerij (Schunck Collectors House)

Raadhuisplein 19, Heerlen


Verdere acties...

• iedere vrijdag en zaterdag (behalve 2 december) van 14.00 tot 17.00 uur is Han Rameckers aanwezig voor een rondleiding.

• zaterdag 3 december | 20.00 tot 23.00 uur - live performances door Otomax en Core Shift. Facebook event

• vrijdag 16 december om 20.00 uur finissage met live performance door Los Dansing Queenc. Facebook event

Zie hier de affiche als PDF


Han Rameckers (NL)

Sex - Power - Money - In zijn twee-dimensionale werk vindt tussen deze drie begrippen altijd interactie plaats. In het drie-dimensionale werk van Han wordt materiaal herbestemd om vanuit dit punt een nieuwe betekenis te geven aan het materiaal.

In de materiaalkeuze van zijn objecten die Han Rameckers toont kan je niet om zijn ecologische betrokkenheid heen. Als je de objecten bekijkt zie je materialen uit onze wegwerpindustie; van gevonden kapotte voorwerpen tot afvalmaterialen. Materiaal zonder waarde. Han Rameckers maakt er objecten van; hierdoor krijgt het weer waarde op economisch en ideologisch niveau.

Zijn werk kan de vorm aannemen van een schilderij, sculptuur, foto of een installatie. De gebruikte materialen zijn veelzijdig en worden op een directe manier benut.


Han Rameckers zal een werk presenteren dat inspeelt op de plannen zoals die door IBA Parkstad en de Gemeente Heerlen voor het centrum van Heerlen in een Bidbook zijn vastgelegd, waarbij Urban het credo is.

‘Urban Guy’ Han Rameckers, die geruime tijd verbleef in Togo (Africa) en Minneapolis (Verenigde Staten) was al ‘Urban’ voordat de term werd uitgevonden.

Hij zal specifiek het thema ‘Romeins Kwartier’ oppakken. De locatie waar de expositie plaats vindt, de voormalige Stadsgalerij, vormt hier een belangrijk onderdeel van. In het gebouw zal het archeologisch depot van de Provincie worden gehuisvest. Het project ‘Romeins Kwartier’ is een van de projecten die door IBA Parkstad met grote prioriteit worden opgepakt.


Tijdens de expositie ’this is art’ is ook werk te horen en klankkunstenaar Mike Kramer. Hij laat zich inspireren door het werk van Han Rameckers. Daarnaast zullen een aantal performances plaatsvinden geheel in de sfeer van Han’s werk.


Contact: www.hanrameckers.nlhanrameckers@home.nlPascale Leenders (NL)

Fotografe Pascale Leenders studeerde dit jaar af aan de Fotoacademie te Amsterdam. Van haar zal een solo werk worden getoond en een werk die zij samen met Han Rameckers heeft gemaakt. www.pascaleleenders.nl


Mike Kramer (AUS/NL)

Geluidskunstenaar Mike Kramer, eveneens initiator van het platform (h)ear, zal auditief reageren op werk van Han Rameckers. Al kijkend naar de werken van Han zal via koptelefoons de audio te horen zijn waarbij een synergetische ervaring ontstaat. www.h-ear.org


Otomax (NL)

Otomax is een curieus collectief uit Maastricht met o.a. klankkunstnaar Paul Devens als lid. Zij beschrijven hun project als volgt: "Casio keys can't cover up unconscious compositions causing cursing concussions. The lord of lies lacks of lingo to listen to, non-pop, brought to you left-handed, smearing love into your ears." U begrijpt dat dit een veelbelovend optreden gaat worden! Soundcloud


Core Shift (NL)

Core Shift produceert Ambient/Techno gekruid met experimentele electronics. Muziek met veel gelaagdheid en pulserende ritmes wat omschreven kan worden als 'Dance for the mind'. coreshift.bandcamp.com


Los Dansing Queenc (NL)

LDQ weet als collectief heel goed chaos en verveling te verbeelden. Zo weet de band de toeschouwer in een nihilistische afgrond te trekken - een gewisse tragisch pijnlijke ondergang tegemoet tredend. LDQ brengt de perfecte antipop. Rauw, autistisch en fascinerend tegelijk. www.losdq.comAlle acties op een rij...

• 18 november | 20.00 uur - opening

• iedere vrijdag en zaterdag (behalve 2 december) van 14.00 tot 17.00 uur is Han Rameckers aanwezig voor een rondleiding.

• zaterdag 3 december | 20.00 tot 23.00 uur – live performances door Otomax  en Core Shift. Facebook event

• vrijdag 16 december om 20.00 uur finissage met live performance door Los Dansing Queenc. Facebook event


Locatie: Voormalige Stadsgalerij (Schunck Collectors House)

Raadhuisplein 19, Heerlen

Ingang vanaf Raadhuisplein op hoek Raadhuisstraat – Corioivallumstraat bij stalen zwarte poort naar binnenpleintje

Deze expositie is een samenwerking tussen kuS, IBA en Gemeente Heerlen met support van (h)ear

> terug naar boven


Foto's opening


Foto's expositie