Op dit moment is er geen expositie in kuS. Kijk in de agenda voor meer info!
Geen toekomstige activiteiten gevonden.

>> agenda

Birgitta van Drie
24-09-06 / 05-11-06

Birgitta van Drie , schilder, tekenaar presenteert vanaf zondag 24 september een overzicht van haar tekeningen van de afgelopen vijf jaar en een shop met kunstenaarsboekjes.

In de achterruimte van kunstencentrum Signe zal een selectie te zien zijn van schetsen en tekeningen die zij de afgelopen vijf jaar heeft gemaakt. Deze tekeningen hebben voor de kunstenaar de functie een inspiratiebron te zijn voor nieuwe tekeningen, ideeën en schilderwerk.

Haar website: www.electricfriends.nl herbergt een zeer groot aantal van die tekeningen en is een aanrader om even te gaan bekijken.
 
Daarnaast presenteert de kunstenaar in de voorruimte, een tijdelijke shop met kunstenaarsboekjes.
Vaak zijn deze boekjes door de kunstenaars zelf uitgebracht in een zeer kleine oplage, bij zogenaamde small press
uitgeverijen.

Speciaal voor de shop in Signe komen er boekjes uit Los Angeles, Berlijn, Antwerpen, Amsterdam en Chicago naar Heerlen.

Enkele namen van kunstenaars waarvan de boekjes te koop zijn: Jim Avignon (attack/delay), Megan Whitmarsh, Los Tres, Bas200, Simone van Dijken, Frietkaas, Hondenkoekjesfabriek.

Tevens zal ook speciaal voor deze expositie een grote selectie van de 'halfwithal', de boekwinkel gelieerd aan het initiatief Extrapool te Nijmegen te zien en te koop zijn.

Een greep uit de Extrapool selectie: Uah! (D), Evil Twin Produktions (USA), Judith Zaugg (CH), Bongout (FR), Ian Phillips (CA), Time Stereo (USA), Smittekilde (DK).

Veel van de getoonde werken vinden hun oorsprong in de zogenaamde ´streetart´: een kunstvorm die overal rondom ons heen waarneembaar is in de openbare ruimte, zoals grafity, stickers of de tekeningetjes op de muren in openbare toiletten, waarbij de makers zich vaak bedienen van zeer herkenbare beeldelementen.

De tentoongestelde werken kunnen nu echter allemaal ´mee naar huis genomen´ worden, ze zijn te koop in de kunstwinkel voor een zeer betaalbare prijs.

Kunstencentrum Signe wil hiermee een open, toegankelijke tentoonstellingsruimte c.q. winkel creëren in een straat waar kunst (nog) geen vanzelfsprekend begrip is.
Het kunstencentrum heeft zich hier gevestigd met het voornemen kunst en cultuur een duidelijke plek te geven in de g.m.s.
buurt. Een plek die niet alleen kunstenaars aantrekt maar ook de Heerlenaar uit de naastgelegen straten.

De expositie en de shop zijn geopend gedurende de openingstijden van Signe: donderdag t/m zondag van 14:00 tot 17:00.
Het is daarnaast ook mogelijk om op afspraak te komen.

Deze tentoonstelling kwam mede tot stand door medewerking van:
Ca Va, Heerlen
DSM, Heerlen
Kesquetoe, Heerlen

> terug naar boven


Foto's opening


Foto's expositie


Foto's werk