Op dit moment is er geen expositie in kuS. Kijk in de agenda voor meer info!
Geen toekomstige activiteiten gevonden.

>> agenda

Vier Schilders Zien
25-09-05 / 20-11-05

Kunstencentrum Signe te Heerlen presenteert:
Vier Schilders Zien
Burgemeester Toine Gresel opent nieuwe tentoonstelling...

Na het grote succes van het, onder de vleugels van Cultura Nova georganiseerde fotoportrettenproject, zal er nu in Signe een tentoonstelling van schilderkunst te zien zijn.

Onder de titel Vier Schilders Zien brengt Kunstencentrum Signe, gelegen aan de Willemstraat 91a te Heerlen, een interessante tentoonstelling van 4 jonge talentvolle Nederlandse schilders, die ieder al op hun eigen manier de aandacht op zich hebben weten te vestigen.

Deelnemende kunstenaars:
Sander van Deurzen, Danielle van Broekhoven, Yvonne Schroeten, Gies Backes

Sander van Deurzen (Venlo 1975), winnaar van de Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst in 2003, inmiddels al nationaal in de picture en reeds eerder exposant bij Signe.

Danielle van Broekhoven (Tilburg 1975) van wie al werk is aangekocht door het Ministerie van Buitenlandse zaken en die reeds vertegenwoordigd is in de belangrijke Rabobank collectie.

Yvonne Schroeten (Weert 1973) heeft ook reeds enkele malen deelgenomen aan de Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst en tenslotte

Gies Backes (Venlo 1977), eveneens deelnemer aan bovengenoemde prijs.

Deze vier schilders hebben gemeen dat zij in een gelaagde transparantie schilderen, een soort lichtheid die momenteel zeer actueel is. Niet zozeer de onderwerpen zijn licht, maar de schildertoets en de vervreemdende spanning die wordt opgeroepen. Soms een bijna dromerige surreƫle sprookjesachtigheid, zowel letterlijk uit de natuur, de mens en het ding, vaak met een geheimzinnige verlatenheid, sober en raak geschilderd.

Kunstencentrum Signe is trots deze spannende, actuele schilderstentoonstelling van 4 jonge talenten te kunnen brengen.

De feestelijke opening zal verricht worden door de burgemeester van de gemeente Heerlen, de heer Toine Gresel, op zondag 25 september om 15.00 uur.

De expositie duurt tot en met 20 november en is te bezichtigen van donderdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.00 uur.

> terug naar boven


Foto's opening


Foto's werk