Op dit moment is er geen expositie in kuS. Kijk in de agenda voor meer info!
Geen toekomstige activiteiten gevonden.

>> agenda

EMOTIONAL ARCHITECTURE
Werk van Calin Dan
13.02.09 - 29.03.09


Al meer dan tien jaar maakt en verzameld de Roemeense kunstenaar Calin Dan foto’s voor zijn onderzoek naar ‘emotionele architectuur’. In de tentoonstelling bij kuS (kunstencentrum Signe) zullen enkele essentiële videowerken uit dit onderzoek te zien zijn: Sample City, sony/wmf/pp, en Trip.
Maar ook het werk 17.12.65 over de sluiting van de mijnen en het begin van de winkelcentrumcultuur, dat Dan in opdracht van de gemeente Heerlen neemt een centrale plaats in.

Calin Dan
(geboren in 1955 in Arad, Roemenië, werkt nu in Amsterdam)

Met een ‘Masters’ in Kunstgeschiedenis en Theorie, is Călin een kunstenaar die zijn vrije werk combineert met o
nderzoek en die altijd bezig is met het ontwikkelen van projecten waarin hij politieke en sociale onderwerpen verenigt met de glanzende aspecten van amusement en popcultuur. Călin verwierf internationale erkenning en waardering met zijn video’s van de serie ‘Emotional Architecture’, waarin hij op onderzoek gaat naar zowel de delicate balans tussen mensen en hun omgeving, als de projecties van politieke en economische krachten hierop. Călin’s werk is veel vertoond op internationale filmfestivals, kunstbiënnales, in kunstmusea en galerieën. In 2000 ontving hij de prijs van de media op het ‘Split Film festival’ en in 2001 werd hem de prijs van de Videonale Bonn toegekend voor zijn alom geroemde kunstdocumentaire RA.

De opening is verricht op vrijdag 13 februari om 19.00 uur door Jean Boumans, Dan-kenner en consulent Beeldende Kunst van het Huis voor de Kunsten Limburg. Tevens was Boumans curator van Glocal Affairs en is hij medewerker bij kuS. Foto's van de opening zijn gemaakt door kuS-fotograaf Pascal Moors.

Vanaf deze tentoonstelling zijn de openingstijden: woensdag t/m zondag van 14.00 - 17.00 uur

Deze tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Bang & Olufsen Heerlen.

> terug naar boven


Foto's opening


Foto's expositie


Foto's werk