Op dit moment is er geen expositie in kuS. Kijk in de agenda voor meer info!
Geen toekomstige activiteiten gevonden.

>> agenda

(h)ear - experimental audio research 2
zondag 27 april 2008

Chacha (live electronics) / dj Zipo / (h)ear dj

Op zondagavond 27 april om 20.00 uur zal in kuS (kunstencentrum Signe) voor de tweede maal (h)ear - een experimental audio research worden gepresenteerd. Deze keer staan er twee geluidskunstenaars geprogrammeerd; de Heerlenaar Chacha en DJ Zipo uit Keulen.

Chacha

Chacha (pseudoniem van Charles Krutzen, Heerlen 1960) noemt zichzelf een ‘artiste multidisciplnaire’. Ooit begonnen als tekenaar/schilder heeft hij zich vervolgens ontwikkeld van een poëzieperformer tot een klank- en videokunstenaar. Hij laat zich sterk inspireren door de dada, maar streeft daarbij wel naar een totale creatieve vrijheid, wars van wetten en regels. Binnen zijn werk is Krutzen echter wel uiterst kritisch en precies. Zijn klankwerken, die een sterke binding hebben met de elektronische noise zijn in de loop der jaren minder druk en vol geworden. Hij zoekt het nu meer in  de eenvoud en kijkt daarbij naar werk van de Japanse kunstenaar Hokusai, Steve Reich en La Monte Young. Met zijn optreden in Shin Urayasu, Japan in 2005 werd Krutzen uiteindelijk een echte Heerlense Japanner. (
www.charleskrutzen.com)

DJ Zipo

DJ Zipo (pseudoniem van Till Kniola uit Keulen) draait sinds 1996 in heel Europa en trad op met Asmus Tietchens, Troum, Pure en Gradient Communications. Hij is redacteur van het muziektijdschrift ‘Aufabwegen’ en organisator van live events en festivals in Münster en Keulen.
DJ Zipo speelt ‘elektronische bricolage’ dat voortkomt uit een mix van experimentele stijlen, van ‘musique concrete’ tot postindustrieel. (
www.aufabwegen.com)

(h)ear

kuS stimuleert en communiceert de ontwikkelingen en het debat binnen de beeldende kunst en zoekt daarvoor de randen op door kruisbestuiving met andere kunstdisciplines en instellingen.
(h)ear is een initiatief van kuStenaar Mike Kramer en het Poppodium Nieuwe Nor en richt zich op experimentele audio research door het organiseren van kleinschalige optredens.

(h)ear 2

Chacha / dj Zipo / (h)ear dj
27 04 08 om 20.00 uur, toegang 3,00 euro

kuS (kunstencentrum Signe) Willemstraat 91a Heerlen, Nederland
www.kunstencentrumsigne.nl
Voor meer informatie: Mike Kramer
mike@kunstencentrumsigne.nl of 06-30101682

> terug naar boven


Foto's expositie