Op dit moment is er geen expositie in kuS. Kijk in de agenda voor meer info!
Geen toekomstige activiteiten gevonden.

>> agenda

(h)ear - experimental audio research 3
zondag 25 mei 2008

Heimatklank (live electronics), dj Nowy aka Beauty Shrott / (h)ear dj

Op zondagavond 25 mei om 20.00 uur zal in kuS (kunstencentrum Signe) voor de derde maal (h)ear - een experimental audio research worden gepresenteerd. Deze keer staat in het teken van Intelligent Dance Music, kort IDM. Het uit Maastricht afkomstige Heimatklank en Nowy aka Beauty Shrott uit Brunssum staan voor deze avond gepland.

Heimatklank

Heimatklank, opgericht in 2005, bestaat uit Ruud Janssen en Nadine Wesselius. Met Heimatklank zijn zij op zoek naar geluidssynthese tussen uit loops en samples bestaande duistere soundscapes en gedetailleerde noisy beats geproduceerd door middel van analoge drum synthesizers. Het geluid van Heimatklank is sterk filmisch met complexe (voodoo)beats. Een psychedelische trip dus, met hier en daar een jazzy randje. Invloeden hierbij lopen van Autechre tot Steve Reich, van Amon Tobin tot Eardrum.
Ruud creƫerde als kunstacademiestudent geluidsinstallaties en speelt in Spoondoctor O en Thuth/losdq. Nadine houdt zich bezig met het produceren van muziek en is bandlid van de Party Partners. (
www.myspace.com/ruudennadine)

Nowy aka Beauty Shrott

Nowy aka Beauty Shrott draait al sinds 1990. Zijn muzikale interesse werd gewekt door muziek van o.a. Fierce Ruling Diva, Farley Jackmaster Funk en Dimitri en hij is zich meer gaan verdiepen in muziek door veel te luisteren naar VPRO radio programma's als Duivelskruid en Villa 65. Halverwege jaren 90 draaide hij als resident in koffieshop Physical in Hoensbroek, waar ook o.a. O.T.B. en Wonderboy (Funckarma), T.T.M, en I-F hun dj sets hebben laten horen.
Nowy draaide in verschillende clubs, disco's en feestjes in Nederland, Belgie en Duitsland, en organiseerde van 1999 t/m 2002 feesten in o.a. clubs en kraakpanden in de regio. Zijn stijl: electro-nix, disco, electro-funk, deep house, soundtracks
Invloeden: Kraftwerk, Drexciya, Giorgio Moroder, Autechre, Unit Moebius, John Carpenter en I-F (
no.runner@gmail.com)

(h)ear

kuS stimuleert en communiceert de ontwikkelingen en het debat binnen de beeldende kunst en zoekt daarvoor de randen op door kruisbestuiving met andere kunstdisciplines en instellingen.
(h)ear is een initiatief van kuStenaar Mike Kramer en het Poppodium Nieuwe Nor en richt zich op experimentele audio research door het organiseren van kleinschalige optredens.

(h)ear 3

Heimatklank / Nowy aka Beauty Shrott / (h)ear dj
25 05 08 om 20.00 uur, toegang gratis

kuS (kunstencentrum Signe) Willemstraat 91a Heerlen, Nederland
www.kunstencentrumsigne.nl
Voor meer informatie: Mike Kramer
mike@kunstencentrumsigne.nl of 06-30101682

> terug naar boven


Foto's expositie