Op dit moment is er geen expositie in kuS. Kijk in de agenda voor meer info!
Geen toekomstige activiteiten gevonden.

>> agenda

(werktitel)
16-09-04 / 14-11-04

werktitel.nl is een online kunstenaarscollectief dat eens in de zoveel tijd ergens neerstrijkt; soms voor een avond met poëzie, literatuur en beeldende kunst en soms om de wereld 'te claimen'. Onder de titel (werktitel) is in kunstencentrum Signe dit kunstenaarscollectief voor het eerst in Heerlen te bewonderen.

Wat het kunstenaarscollectief gaat ondernemen tijdens Cultura Nova staat nog niet vast. Het kan uiteenlopen van poëzieguerrilla tot het maken van installaties, schilderijen, boekjes en wandelroutes. Op een aantal avonden zullen er bovendien optredens zijn van muzikanten, dj's en performers.

Aan (werktitel) werken o.a. mee:
Niels de Jong; performancedichter
Frans Wals; gedichten i.s.m. bas van kempen; installaties
David Veldman; webmaster en schrijver van absurdistische verhalen
Tom Veldman; beeldend kunstenaar (video en nieuwe media)
Stefan Bijnen; cameraman
Wouter Roeterink; driedimensionaal vormgever
Susanne Leenders; beeldend kunstenaar (fotografie, tekenen, schilderen)
Bram Tackenberg; beeldend kunstnaar, stedelijke fotografie


Chaos wordt vanaf zondag  kunst  in kunstencentrum Signe

Dat het nog een zootje is, geven ze grif toe. Maar de kunstenaars van werktitel.nl zijn er van overtuigd dat galerie Signe zondag klaar is voor bezoekers. "Al is iedereen nu al van harte welkom."

Een chaos. Asbakken vol peuken, schilderijen die nonchalant tegen een muur leunen, stapels hout op de grond en lege glazen op tafel. Woensdagmiddag, even voor half een. Galerie Signe aan de Willemstraat is het domein van werktitel.nl. Een kunstenaarscollectief uit de randstad, tot en met zondag neergestreken in Heerlen. Van fotografen tot dichters en van bouwers tot schilders.

Dagelijks vanaf twaalf uur 's middags te bezoeken. Om ze aan het werk te zien, die kunstenaars. Op deze woensdag na dan. Want iedereen slaapt nog. Foutje, geeft Bram Tackenberg toe. De geboren Heerlenaar: "het is gisteravond laat geworden. Voor sommigen zelfs vroeg deze ochtend. We hebben ons verslapen."

Wouter de Bouwer -verantwoordelijk voor alle meubels, in elkaar gezet met niet veel meer dan een stapel pallets- hield pas op toen de zon al scheen. Het resultaat mag er zijn. Twee werkplekken waar computers en printers een plekje hebben gevonden en een dj-meubel achterin de zaal. Terwijl Wouter timmerde, dichtte Niels en filmde Stefan. Schilder Elmer werkt liever overdag. vanwege het daglicht, licht Stefan Bijnen toe. "Praktisch is het niet. De een werkt overdag, de ander 's nachts. Dat irriteert wel eens. Maar het is ook spannend. Je ziet waar iedereen mee bezig is." De eerste resultaten zijn al te zien. Maar het wordt nog pezen voor het collectief. Zondag om drie uur stipt moet Signe vol staan met kunst. Met schilderijen, foto's, gedichten, films, tekeningen en natuurlijk de meubels.

"Kom kijken en laat je verrassen", vindt Tackenberg. "We hebben vorig weekend flyers uitgedeeld om mensen te trekken. Maar ik heb het idee dat niemand in Heerlen het spoor durft over te steken. Ik ken Heerlen dus ik wist dat het moeilijk zou worden om jongeren te trekken. Toch had ik dit niet verwacht." Door in het centrum foto's te maken, Portretten te schilderen en vooral aanwezig te zijn, wil werktitel.nl zich deze week nadrukkelijker profileren. Natuurlijk in de hoop om iedere dag een volle bak te trekken.

Er is een eindfilm gemaakt met de titel 'Volle Poele'. Dit zal binnenkort te downloaden zijn.

Speelduur: 4.43 min.
Opslagcapaciteit: 10,1 MB

Deze film werd gerealiseerd door Stefan Bijnen (camera/script/montage) en Paul Vreuls (script/montage)

Kijk voor meer op: http://werktitel.blogspot.com/

> terug naar boven


Foto's expositie