Op dit moment is er geen expositie in kuS. Kijk in de agenda voor meer info!
Geen toekomstige activiteiten gevonden.

>> agenda

Etalagexpo - Simon Bus
26-06-08 / 27-07-08

Wanneer binnen in het kunstencentrum tentoonstellingen worden afgebroken of ingericht, bieden de etalageexpo's van Kus onder curatorschap van Anne van der Sligte een podium aan jonge of beginnende kunstenaars uit de regio. Deze keer is het de beurt aan Simon Bus (Maastricht) met fotografie en schilderwerk.

Simon Bus (student kunstacademie Maastricht) is één van die jonge multi talenten die in Parkstad Limburg rondzwerven. Hij breakdanst op hoog niveau, schildert, fotografeert en wil, als zijn stem het toelaat, op een dag een probleem- en drugsverslaafde rockster worden.
Een groot voorbeeld in de kunst heeft hij naar eigen zeggen niet nodig. Wanneer hij ergens aanwezig is, weet je dat je met een totaal uniek persoon te maken hebt. Iemand met, ogenschijnlijk, veel rust in zich, razende gedachten en met als eigen religie: kunst.
Zijn eigenzinnige religie is voor hem een manier om terug te vallen op een angst die in hem woedt, namelijk de absurdheid van het leven.
Deze absurditeit hangt samen met de dood die ons plots kan overvallen. Het bestaan van de dood is fluisterend aanwezig in zijn werk. Hoe vrolijk het soms ook lijkt te zijn, er hangt melancholische deken overheen: een zekere weet dat ieder op een dag weg is en niet meer terug zal komen - 'A very long fade to black'.

 

Vanaf donderdag 26 juni t/m 27 juli is het werk in de etalage van Kus te bezichtigen.
Wilt u reageren op het werk van Simon Bus? Mail dan naar:
simon.bus@gmail.com

> terug naar boven


Foto's expositie