Op dit moment is er geen expositie in kuS. Kijk in de agenda voor meer info!
Geen toekomstige activiteiten gevonden.

>> agenda

Turbulentie
Theo Lenssen / Henriette Ederveen
23-04-06 / 11-06-06

Theo Lenssen / Henriette Ederveen

Van 23 april t/m 11 juni stellen de Heerlense kunstenaars Theo Lenssen en Henriette Ederveen werk tentoon in kunstencentrum Signe in Heerlen.

De opening vind plaats op zondag 23 april om 15.00 en zal worden ingeleid door de Heerlense wethouder van cultuur.
Deze expositie is gratis toegankelijk.

U bent van harte uitgenodigd op 23 april om 14.00 in kunstencentrum Signe, Willemstraat 91a in Heerlen (achter het station).
Aanmelden of meer informatie verkrijgen kan telefonisch op nummer 045 - 5741653 of mail naar:
info@kunstencentrumsigne.nl
 

Over Theo Lenssen:
Lenssen (Heerlen, 1962) is voor de Heerlense kunstliefhebber zeker geen onbekende.
Hij exposeerde eerder onder andere in de stadsgalerij en in het ABP. Maar ook verder weg was het werk van deze kunstenaar te bewonderen. Zo hingen zijn schilderijen eerder in Hamar (Noorwegen), Jülich en in Dordrecht. Ook de bekende galerie Wolfs in Maastricht stelde zijn werk meer dan eens tentoon.

De schilderijen van Theo Lenssen zijn grillig, ze wekken vaak de indruk schetsen te zijn. Hierdoor wordt de toeschouwer deelgenoot aan de zoektocht naar de emotie, naar de wereld die de schilder voor ogen staat.
Het werk laat de kijker de ruimte om zijn eigen associaties los te laten op de beelden. Het ruwe karakter ervan laat iedereen deelnemen aan het scheppingsproces; de onderdelen zijn los van elkaar vaak even intrigerend als het geheel - al mis je op die manier van kijken de beweging in de beelden.

Deze tentoonstelling is een unieke kans om een overzicht te krijgen van zijn werk.

Henriette Ederveen in het kort:
Henriette Ederveens techniek is eitempera op linnen, dat behandeld is met een caseine-krijtgrond.

Deze techniek heeft grote invloed op de uiteindelijke huid van het werk. De richtingen van de penseelstreken worden onder een hoek bekeken zichtbaar door de reflectie van het licht. Het werk gaat over diepte en gelaagdheid. Vergelijkingen met weefsels en driedimensionaal zijn niet vreemd.

Sommige werken lijken te bewegen als je er langs loopt. Als je haar werk wilt samenvatten in één woord dan zou dat 'verstilling' zijn.

> terug naar boven


Foto's opening


Foto's expositie


Foto's werk