Op dit moment is er geen expositie in kuS. Kijk in de agenda voor meer info!




Geen toekomstige activiteiten gevonden.

>> agenda





CHF(h)ear
experimental audio research

Zondag 21 december 20.00 uur

Deze aflevering geheel in het teken van de expositie Coming Home for Christmas III

Op zondag 21 december om 20.00 uur zal kuS (kunstencentrum Signe) haar deuren openen voor een aflevering van (h)ear in het teken van Coming Home for Christmas. Muzikanten die vroeger in Heerlen woonden of werkten zullen deze avond een optreden verzorgen: Rinus van Alebeek en EDD NOI$E & WILLY FITSW€LL. Beide acts zullen garant staan voor een portie experiment van hoog niveau. Speciale gast voor deze avond is artiest TO3K; oprichter en drijvende kracht achter het Amsterdamse DFM radio television international. DFM RTV INT is het eerste webcast station van Nederland en richt zich specifiek op onafhankelijk, experimentele en non-mainstream muziek/artiesten.
De (h)ear dj zal tevens een dj set verzorgen. Alle acts zullen zich begeven binnen het eclectische universum van industrial, noise, ambient en fieldrecordings.

TO3K (DFM RTV INT)
Naast zijn werk voor DFM radio is TO3K tevens actief als solo multi-media artiest, performer, voordrager, criticist en technicus. Hij maakte o.a. soundtracks voor films, theater en audio/visuele installaties. Verder werkte hij voor Artburo NL, International Art Network Europe, Xybertag Publishing Group, Tekno Tribe.
T03K was ook actief in HIP, Next 5 Minutes, Reboot, Sonic Acts, Avecom, Mediamatic, Net Congestion, Europartrain, Stubnitz, Steal My Idea, Robodock, PIP, Neture, Radical Connectors, NOMUSIC, Nacht v/h Geluid, enz...
Daarnaast is hij bekend van zijn multimedia mixing, wild noising, soundscaping en marathon dj'ing. Laat u verrassen door deze ‘bezige bij’!

Rinus van Alebeek (van harsh noise tot inslaapambient field recordings)
Rinus van Alebeek is een cassettemuzikant en performer. Zijn benadering in muzikale improvisatie is radicaal. Hij werkt met opnames die hij op zijn reizen door o.a. de VS, Europa en noord Afrikaanse landen maakt. Zijn werkwijze is net zo eigen als zijn muzikale output; Musique concrete? Noise? Dark ambient? Industrial? Poetisch? Soundscapes? Hij noemt het gewoon pop muziek! Rinus is tevens organisator van das kleine field recordings festival in Berlijn.

EDD NOI$E & WILLY FITSW€LL (live industrial / noise / ambient)
Experimenten tussen door industriële dubstep en breakcore georiënteerde beats aangevuld door feedback en met contactmicrofoontjes versterkte percussie en zang. Af en toe maken zij daarbij gebruik van bestaande geluidsstukjes uit de popwereld, live van cd gesampled.
Noem het ritmic noise, noem het troep, noem het ambient, noem het een schande, noem maar op!

(h)ear dj
De (h)ear dj laat zich vooraf niet graag vastpinnen op hetgeen hij zal gaan doen tijdens zijn dj set. Wat we wel kunnen verwachten is een spannende rit op een sonische achtbaan.

(h)ear
kuS stimuleert en communiceert de ontwikkelingen en het debat binnen de beeldende kunst en zoekt daarvoor de randen op door kruisbestuiving met andere kunstdisciplines en instellingen.
(h)ear is een initiatief van kuStenaar Mike Kramer en het Poppodium Nieuwe Nor en richt zich op experimentele audio research door het organiseren van kleinschalige optredens.

(h)ear #7
TO3K (dj set / performance), Rinus van Alebeek (live), EDD NOI$E & WILLY FITSW€LL (live) en (h)ear dj
21 12 08 om 20.00 uur open, toegang gratis

kuS (kunstencentrum Signe) Willemstraat 91a Heerlen, Nederland
www.kunstencentrumsigne.nl
Voor meer informatie: Mike Kramer
mike@kunstencentrumsigne.nl of 06-30101682

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Op 20 december rond kunstenaar Wouter Huis zijn verblijf af in het gastatelier van kuS met een presentatie in de artist residency boven het kunstencentrum.
Tijdens deze presentatie zal door ondersteuning van (h)ear vanaf 17.00 uur een optreden plaatsvinden van Aannemersbedrijf van Steenberge.



Recensie over CHF(h)ear gepubliceerd door www.afgrond.org
21 december 2008


TO3K (dj set / performance), Rinus van Alebeek (live), EDD NOI$E & WILLY FITSWELL (live) en (h)ear dj

Op zondag 21 december stond (h)ear in kuS (kunstencentrum Signe) geheel in het teken van de expositie Coming Home for Christmas III en werd daarom omgedoopt in CHF(h)ear met uitsluitend muzikanten die vroeger in Heerlen woonden of werkten. Dat waren deze editie Rinus van Alebeek, EDD NOI$E & WILLY FITSW€LL en speciale gast voor deze avond TO3K; oprichter en drijvende kracht achter het Amsterdamse DFM radio television international, kort DFM RTV INT wat het eerste webcast station van Nederland is en zich specifiek richt op onafhankelijk, experimentele en non-mainstream muziek/artiesten.

Ondergetekende mocht als (h)ear dj weer van zich laten spreken en opende de avond middels een uur durende soundscape en dark ambient set ingekleurd met flarden musique concrete en experimentele electronische 'spielereien'.
Dit 'aperitief' werd overgenomen door de in Amsterdam woonachtige T03K die besloten had zijn dj set in drie etappes te verdelen. Set 1 werd overigens, net als de set van de (h)ear dj en die van van Alebeek live gestreamd en kon aldus beluisterd worden via DFM. Helaas kon niet de gehele avond worden uitgezonden omwille het feit dat een ander programma zijn vaste uitzendtijd heeft tussen 22.00 en 23.00 uur. Maar goed, dat terzijde... Terug naar de eerste set die aansluiting vond middels dark ambient, drones en soundscapes en als zodanig een opwarmer was voor de live performance van de in Berlijn residerende Rinus van Alebeek.
Zoals in de aankondiging te lezen viel staat hij garant voor een set varierend van harsh noise tot inslaapambient field recordings. En diegene die hem ooit eerder aan het werk had gezien kan beamen dat deze sumiere opsomming meer dan treffend is. Een op de grond uitgespreide deken deed dienst als podium waarop Rinus zijn klein leger aan audiobronnen uitstalde. Geknield, ineengedoken en half liggend zorgde Rinus van Alebeek voor en uiterst ingetogen en persoonlijke sfeer. Ondergetekende is zeer lovend over de aanpak van Alebeek welk een muzikale, nee sonische wereldreis in notedop behelst. Inderdaad Rinus... Is het Musique concrete? Noise? Dark ambient? Industrial? Poetisch? Soundscapes? Mij om het even, als je maar weer van je laat horen!

Tijd weer voor T03K. Set twee bestond uit een weloverwogen keuze industrial waarbij in het verlengde van de van Alebeek set, het volume meer van zich liet spreken. Dit in combinatie met het enthousiasme van T03K zelf sloeg zichtbaar over naar het publiek dat steeds meer blijk gaf van haar goedkeuring.
Door hun verlate verschijning op de avond moest het duo EDD NOI$E & WILLY FITSW€LL het doen met een ingekorte set van een half uur. Hoewel aanvankelijk nogal werd afgetast welke weg te bewandelen vormde hun set gaandeweg tot een, zij het eclectisch, geheel en kwam hun hoekige aanpak lekker uit de verf waarbij ook een verrassende toepassing van vocalen.
De derde dj set van T03K zou in het teken staan van noise... extreme noise wel te verstaan!! Een vijftigtal minuten werd het voor het grootste deel nog aanwezige publiek getest op hun uithoudingsvermogen. Zowel muzikaal inhoudelijk als ook het volume zouden een aantal het pand doen verlaten en ondergetekende zat inmiddels min of meer te wachten op een bezoek van onze straatambtenaren. Het zou er gelukkig niet van komen. Een lawine van harsh noise en speedcore met zo'n 700 bpm sluit de set af en liet een razend enthousiast publiek achter.

Over de gehele avond mochten we zo'n 65 bezoekers ontvangen waarvan 25 het tot het einde hebben weten vol te houden. Dit niet zozeer als statisch gegeven, maar meer als blijk van het doorzettingsvermogen van het publiek dat deze editie wel sterk werd getest. Zoals T03K ook al zei aan het eind van de avond: "Goh ik ben verbaasd dat jullie het hebben volgehouden, respect".

Mike Kramer namens (h)ear

Bekijk ook:
www.afgrond.org
http://rinusvanalebeek.wordpress.com/2009/01/09/heerlen

 

 





> terug naar boven


Foto's expositie