Op dit moment is er geen expositie in kuS. Kijk in de agenda voor meer info!
Geen toekomstige activiteiten gevonden.

>> agenda

(h)ear - experimental audio research 8
vrijdag 6 februari 2009

Frans de Waard / Freiband (live electronics)
Robert Curgenven (live electronics)
(h)ear dj

De experimentele muziekavonden bij kuS (kunstencentrum Signe) onder de naam (h)ear maken furore in de wereld van de geluidskunst. Op vrijdag 6 februari om 20.00 uur vindt de volgende editie van (h)ear plaats. Deze keer is het de beurt aan een Nederlands ‘instituut’ op het terrein van de experimentele muziek, Frans de Waard die zowel onder zijn eigen naam als met het project Freiband zal optreden. Daarnaast ontvangt (h)ear een gast uit Australië: Robert Curgenven, die bekend staat om zijn geïmproviseerde elektronische muziek. De (h)ear dj zal tevens akte de presence geven.
Kortom, een avond gevuld met de fijnste soundscapes, ambient en fieldrecordings.

Frans de Waard / Freiband (NL, Korm Plastics)
Welbekend voor zijn onuitputtelijk werk met Kapotte Muziek, een 'band' die  met het recycleren van geluiden 'musique concrete' maakt. Daarnaast maakt hij deel uit van de tweemansformatie, het pop/ambientachtige Bequeen. Enkele andere projecten van Frans de Waard zijn Shifts, Goem en Quest.
De Waard schrijft wekelijks de nieuwsbrief "Vital Weekly" en hij is oprichter van het Korm Plastics label (1984). Oorspronkelijk bekend als cassettelabel maar sinds 1992 heeft het een groot aantal releases in het veld van hedendaagse experimentele muziek uitgebracht op CD en vinyl.
Op 6 februari zal Frans de Waard onder eigen naam en als Freiband een spannende kruising tussen experimentele elektronica en ambient soundscapes laten horen.

Robert Curgenven (Australia)
Zijn elektronische en geïmproviseerde muziek is wereldwijd op diverse prestigieuze festivals uitgevoerd. Robert Curgenven heeft samengewerkt met o.a. Jason Kahn, KK Null, Sumugan Sivanesan, Derek Holzer, Jim Denley en in het voorprogramma gestaan van KTL, Jazkamer, Rafael Toral, Richard Chartier, triPhaze, [sic], Robin Fox and Marko Ciciliani. Hij heeft twee solo albums op zijn naam staan en bijgedragen aan talloze verzamelalbums en meegewerkt aan producties van The Australian Broadcasting Corporation's Radiophonic Unit en The Laptop Orchestra Berlin. Hij componeert met harmonische klanken, structuren en resonantie waarmee zijn geluid zich langzaam en laagsgewijs onze waarneming binnendringt.

(h)ear dj
De (h)ear dj zal vooraf, tussendoor en achteraf uw oren verwennen. Wat we mogen verwachten blijft vooralsnog een verrassing, voor u alsook voor hem zelf.

(h)ear 8
Frans de Waard / Freiband (live), Robert Curgenven (live), (h)ear dj
06 02 09 om 20.00 uur, toegang gratis

kuS (kunstencentrum Signe) Willemstraat 91a Heerlen, Nederland
www.kunstencentrumsigne.nl
Voor meer informatie: Mike Kramer
mike@kunstencentrumsigne.nl of 06-30101682

> terug naar boven


Foto's expositie